Lombard Pápa

2014.08.04. 10:50

Átoktörő Lombard- győzelem a Fradi ellen

Pápa - Emlékezetes délutánt szerzett a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata a szurkolói számára vasárnap, ugyanis a bakonyaljaiak - történetük során először - két vállra fektették a Fradit a Perutz Stadionban NB I-es bajnokin.

Polgár Tibor

A történelminek is nevezhető siker kulcsa leginkább a pápaiak lelkes, fegyelmezett, szinte hiba nélküli védekezésében keresendő no meg egy mintaszerűen és eredményesen végigvitt ellentámadásban.

- Mondhatni tökéletes meccs volt a számunkra. A csapat maximálisan végrehajtotta azt a taktikát, amit vezetőedzőnk, Mátyus Jani kidolgozott nekünk. Nagyon szervezetten játszottunk - nyilatkozta a Naplónak Szűcs Lajos, a Lombard Pápa csapatkapitánya.

- A taktikát mindig a lehetőségekhez kell igazítania az edzőnek. Hozzáteszem, Mátyus Janinak egyáltalán nincs könnyű dolga, teljesen új csapatot kell építenie Pápán. A csapatjátékot mindig hátulról, a védelemtől kell kezdeni. A masszív védekezés az alapja mindennek, és ezt a Fradi ellen hibátlanul megvalósította a csapat - fűzte hozzá az örökifjú kapus, akinek a Ferencváros mezőnyfölénye ellenére nem kellett nagy bravúrokat bemutatnia.

Mátyus János (jobbra fehér ingben) tökéletes taktikát dolgozott ki a Ferencváros ellenében (Fotó: Stieger Ádám)

- Az első félidőben volt egy nagyon meleg szituáció a kapum előtt: Böde az alapvonalról középre gurított egy labdát, amit Lauth közelről kapura továbbított, de szerencsére lábbal hárítani tudtam. Ez a védés szerintem a bravúr kategóriájába tartozott. Való igaz, összességében túl sok védenivalóm nem volt, többre számítottam a Ferencvárostól - jegyezte meg az NB I legjobb hálóőre. Mint mondta, rendkívül fontos volt a csapat kiváló mentalitása és játékfelfogása, Szűcs Lajos szavai szerint ebből a szempontból is nagyon jó hatással van a Lombard labdarúgóira az új vezetőedző.

- Mátyus Jani korábban játékosként és most vezetőedzőként is remek hozzáállást, harcos mentalitást képvisel, amit képes átadni a játékosainak. Emellett kiváló a csapatszellem is, képesek vagyunk küzdeni egymásért. Természetesen nagyon örültünk a győzelemnek, de ahogyan a vezetőedzőnk is mondta, két lábbal a földön vagyunk, a helyén kezeljük a sikert. Véleményem szerint az ország legjobb csapatát győztük le, ebből pedig erőt meríthetünk és lendületet nyerhetünk a folytatásra - fogalmazott Szűcs Lajos. Egyébként a mérkőzést követően egy ritkán látható jelenet is lezajlott a Perutz Stadionban: a vendégszurkolók Lombard- játékosokat éltettek, tapsoltak meg. A fradisták Csilus Tamásnak, Csizmadia Csabának és Szűcs Lajosnak nem felejtették el a 28 -szoros magyar bajnok fociklubhoz való kötődését, az említett labdarúgók pedig viszonozták a köszöntést. Persze a nagyobb ünneplés a hazai oldalon zajlott, a Lombard Pápa drukkerei boldogan pacsiztak kedvenceikkel a lefújás után.

Újra hazai pályán futballozhatnak

A Lombard Pápa hétvégén ismét hazai környezetben lép pályára, Mátyus János legénysége szombaton 18.30-tól a Kecskemét csapatát fogadja a Perutz Stadionban az NB I 3. fordulójában. A pontos menetrendet egyelőre a 6. játéknapig készítette el az MLSZ. A 4. fordulóban a Dunaújvároshoz látogat a Lombard (augusztus 16., szombat, 18.30), majd a Győri ETO-t látják vendégül a bakonyaljaiak (augusztus 24., vasárnap, 20.30). A 6. fordulóban Nyíregyházára utaznak Szűcs Lajosék (augusztus 30., szombat, 18.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!