Lombard Pápa

2014.03.25. 11:05

Nehéz kupavisszavágó előtt a pápaiak

Pápa - Miskolcon lép pályára szerdán 18 órától a Lombard Pápa labdarúgócsapata a Magyar Kupa negyeddöntőjében, a Diósgyőr elleni párharc visszavágóján.

Napló sport

Tóth Bálint legénysége rendkívül nehéz helyzetből várja a továbbjutásról döntő találkozót. A borsodi gárda a papírforma alapján nagyobb játékerőt képvisel és jóval bővebb kerettel rendelkezik a Lombardnál. Ráadásul a két NB I-es csapat kupapárharcának első mérkőzésén 2:2-es döntetlen született a Perutz Stadionban, ami ugyancsak a DVTK-nak kedvez.

Az idegenben szerzett két gól sokat érhet, hiszen egy gólnélküli és egy 1:1-es iksz is a Diósgyőr következő körbe történő bejutását jelentené. Ha a pápaiak tovább szeretnének jutni márpedig miért ne szeretnének , akkor nincs mese, gólt kell szerezniük Miskolcon, miközben a védekezést mesterfokon kell művelniük.

- Roppant nehéz feladat vár ránk a DVTK stadionjában, bár ezzel nyilván nem mondtam sok újdonságot - nyilatkozta a Naplónak  Horváth Gábor, a Lombard Pápa kapusa, aki a szerda esti kupavisszavágón a vendégek hálóját őrzi majd. Gyorsan hozzátette, természetesen nem ijednek meg a kihívástól, minden tudásukkal azon lesznek, hogy kiejtsék ellenfelüket a Magyar Kupából.

- A közelmúltban kétszer is játszottunk a Diósgyőrrel, és sokat tanultunk azokból a meccsekből. A pontrúgásokra, beadásokra különösen figyelni kell ellenük, ugyanis több magas játékosa is van a DVTK-nak. Külön egyetlen futballistájukra sem készülünk, inkább csapatként próbáljuk majd hatástalanítani őket - árulta el Horváth Gábor.

A pápaiak hazai pályán 2:2-es döntetlent játszottak a Diósgyőrrel, nehéz percek várnak rájuk a ma esti idegenbeli kupavisszavágón (Fotó: Penovác Károly)

Mint mondta, az edzőmeccseken, illetve (kényszerűségből) a tétmérkőzéseken több variációban is futballozott már a csapat védelme, aminek köszönhetően jól megismerték egymást a labdarúgók. Viszont az idei évben jelentősen szűkült a keret, a mérkőzések megszaporodtak, továbbá sérülések is nehezítik az együttes helyzetét, így pedig mostanra úgy tűnhet, kezd elfogyni a Lombard Pápa.

- Szerencsére nagy előnyünk, hogy fantasztikusan jó közösséget alkotunk. Bátran mondhatom, pályafutásom alatt még sosem voltam ilyen kiváló társaságban. Ennek is köszönhető, hogy a végsőkig küzdünk egymásért, aminek eredményeképpen tavasszal három mérkőzésen is a hajrában sikerült egyenlítenünk. Úgy gondolom, Miskolcon is ez lehet a siker egyik kulcsa. Véleményem szerint a góllövéssel nincsen problémánk, szinte biztos vagyok benne, hogy legalább egyszer most is betalálunk majd. Emellett ha sikeresen megoldjuk a védekezést is, akkor meglepetést tudunk okozni a Diósgyőr ellen tekintett előre bizakodva a 23 esztendős kapus.

Az utánpótlás nevelés elit edzői

Ünnepélyes diplomaátadót tartottak hétfőn az MLSZ Telkiben található Edzőképző Központjában, ahol 22 szakember úgynevezett Elite Youth A licencet vehetett át, 11 edző pedig A licencet kapott. Nagy Mihály, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club szakmai igazgatója is sikeres vizsgát tett, így kiérdemelte az Elit Youth A diplomát, amely az utánpótlásban megszerezhető legmagasabb edzői képesítés. Szalai László, az Edzőképző Központ igazgatója elmondta, az Elite Youth A diplomával rendelkező szakemberekre komoly szerep hárul a jövőben, hiszen több éves tudásukat, tapasztalatukat, valamint a tanfolyamon megszerzett ismereteket felhasználva a következő generációk képzése múlik a munkájukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!