Lombard Pápa

2014.08.07. 11:00

Ismét hazai pályán a Pápa

Pápa - A labdarúgó NB I 3. fordulójában ismét hazai környezetben lép pályára a Lombard Pápa csapata. Mátyus János legénysége a Kecskemétet fogadja szombaton a Perutz Stadionban.

Németh András

A bakonyaljaiak egy bravúros győzelem után, minden bizonnyal remek hangulatban várják a KTE együttesét, amelyről már egyáltalán nem mondható el ugyanez. Az alföldi lila-fehérek a 2014/2015-ös szezon első két fordulójában egyaránt hazai pályán játszottak, azonban pontot nem sikerült szerezniük: kikaptak a Ferencvárostól és a Haladástól is.

Ezzel szemben a Lombard-fiúknak már van három pontjuk, ráadásul bajnokesélyesként emlegetett csapatokkal mérkőztek a nyitófordulókban. Mindazonáltal a pápaiak Fradi-verése akkor ér majd igazán sokat, ha a 3. fordulóban a Kecskemétet is két vállra fektetik.

Csizmadia Csaba (kép bal oldalán, elöl) nehéz, küzdelmes találkozóra számít a Kecskemét ellen (Fotó: Stieger Ádám)

- Természetesen a csapatot körülvevő hangulatra nem lehet panasz, megjegyzem, ez így volt az előző héten is. Nyilván nem örültünk az első fordulóban elszenvedett vereségnek, de tudtuk, hosszú még a szezon, lesz lehetőségünk javítani. Ez a Fradi ellen sikerült is, ugyanakkor nem vittük túlzásba az örömködést, a hét elején már a Kecskemétre készültünk. A szombati meccs legalább olyan fontos lesz, mint a Ferencváros elleni - hangsúlyozta Csizmadia Csaba, a Lombard Pápa védője, aki az előző fordulóban már-már a korábbi válogatott formáját idézte: a védelem vezéreként hiba nélkül teljesített, nem utolsó sorban pedig ő adta a gólpasszt a győztes találat előtt.

A 29 esztendős futballista hozzáfűzte, szeretné megőrizni a jó formáját, és a csapat szerkezetétől függően szívesen kiveszi a részét a támadásokból is.

- Persze a legfontosabb, hogy a védekezést hibátlanul megoldjam. A stabil védelem magabiztosságot ad a csapatnak. Emellett azért a pontrúgásoknál rendszeresen feltűnök majd az ellenfél kapujánál - ígérte Csizmadia kitért a szombati riválisra.

- Biztosan nem lesz könnyű a KTE elleni meccsünk, ugyanolyan kemény csatára számítok, mint az első két fordulóban. Most még nehéz megítélni, hogy a nyáron gyengült vagy erősödött-e aktuális ellenfelünk, de valójában nem is ezzel kell foglalkoznunk. Arra kell koncentrálnunk, hogy megvalósítsuk mindazt, amit a vezetőedzőnk kér tőlünk, és akkor eredményesek leszünk. Fontos, hogy a továbbiakban is megőrizzük a Fradi-meccsen mutatott akaratot és alázatot - fogalmazott a több poszton is bevethető labdarúgó.

A Lombard Pápa-Kecskemét bajnoki mérkőzés szombaton 18.30-kor kezdődik a Perutz Stadionban.

 

Újabb próbajátékosok tűntek fel

A gambiai válogatott Jammeh Haruna és a Puskás Akadémián nevelkedett Károly Bálint. Haruna 23 éves támadó, legutóbb Kaposváron futballozott. A 2013/2014-es élvonalbeli bajnokságban tizenegy alkalommal jutott szóhoz, gólt nem szerzett, de a Ligakupában és a Magyar Kupában is betalált. Károly Bálint 21 éves középpályás, a Puskás Akadémia színeiben már bemutatkozott az élvonalban, legutóbb az NB II-es Békéscsaba alkalmazásában állt. A két próbázó sorsa a héten eldől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!