Lombard Pápa

2013.10.19. 16:49

Ismét hazai pályán bukott a Lombard

Pápa - Zsinórban negyedik hazai vereségét szenvedte el a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata szombat délután az NB I 11. fordulójában. Az MTK továbbra is százszázalékos a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

Már-már hihetetlenül rossz a Lombard Pápa mérlege az MTK ellen: a két csapat eddig öt élvonalbeli bajnokit játszott egymással a Perutz Stadionban, és a fővárosi kék-fehérek mindegyik meccset megnyerték. Ráadásul a bakonyaljaiak az ominózus öt találkozón mindössze egyetlen (!) gólt szereztek. Épp itt volt tehát az ideje annak, hogy a Lombard megtörje gyászos sorozatát az egyik legnagyobb múlttal büszkélkedő magyar futballklubbal szemben – gondolhatták a pápai szurkolók. A mérkőzés elején Eppel lövését kellett védenie Szűcsnek, majd a túloldalon Kenesei tüzelt ígéretes helyzetből a kapu fölé. A 18. percben a hazaiak hálóőre kiöklözött egy Pölöskei-bombát, egy minutummal később pedig az előretörő Tóth Gábor nem sokkal a jobb kapufa mellé lőtt a tizenhatoson belülről. Később ugyanezt megtette Quintero is, aztán a 35. percben Kenesei szerezhetett volna gólt, de próbálkozását Hegedüs szögletre mentette. Az első félidő hajrájában a vendégek két esetben is távoli lövéssel veszélyeztették Szűcs kapuját. A fordulás után szűk öt perc alatt eldöntötte a három pont sorsát az MTK. Az 54. percben Kanta jobb oldali, laposan érkező szögletét Bese jobbal a bal alsóba továbbította, 0-1. Az 58. percben Pölöskei távoli, megpattanó lövéssel bevette a Lombard-kaput, 0-2. Nem sokkal később Quintero kétszer is szépíthetett volna, azonban előbb a budapestiek hálóőre nagy bravúrral védte a kolumbiai légiós közeli próbálkozását, majd a pápai középpályás nagy helyzetből fölé lőtt. A 65. percben Pölöskei 15 méterről eleresztett löketét hatástalanította Szűcs, majd a 72. percben Tóth éles szögből leadott lövését védte Hegedüs. A 75. minutumban Griffiths könyöklésért megkapta második sárga lapját, így tíz főre fogyatkoztak a sárga-feketék. Négy perccel később Szűcs hatalmas bravúrral piszkálta ki a léc alól Bese 11 méterről ellőtt labdáját. A pápaiak vesztét – a győri mérkőzésükhöz hasonlóan – ezúttal is egy ötperces rövidzárlat okozta, így az MTK ismét győzelemmel távozott a Perutz Stadionból. A Lombard a következő fordulóban Debrecenbe látogat.

Lombard Pápa - MTK 0:2 (0:0)

Perutz Stadion, 1200 néző. Vezette: Kassai Viktor (Ring, Tóth II. V.).

Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Mecinovic, Supic, Szabó O. – Quintero, Rodenbücher, Kenesei, Maksimovic, Arsic – Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint.

MTK: Hegedüs – Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Pölöskei, Kanta, Batik – Csiki, Eppel, Bese. Vezetőedző: Garami József.

Csere: Rodenbücher helyett Sekour a 61., Arsic helyett Eszlátyi a 74., Szabó O. helyett Présinger a 81., illetve Csiki helyett Varga Sz. a 46., és Eppel helyett Horváth P. a 70. percben.

Gólszerző: Bese az 54., és Pölöskei az 58. percben. Sárga lap: Griffiths a 27. és a 75., Rodenbücher a 36., Maksimovic a 43., Supic az 55., Tóth G. a 82., valamint Sekour a 84. percben. Kiállítva: Griffiths a 75. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!