Lombard Pápa

2014.03.10. 11:55

A Diósgyőr jön

Pápa - Kedden 17 órától ismét hazai környezetben lép pályára a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapata: Tóth Bálint legénysége az ugyancsak élvonalbeli Diósgyőr együttesét fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján.

Napló sport

Már nincs értelme a pénteki, Mezőkövesd elleni bajnokin rágódni, hiszen a pápaiak számára itt az újabb kemény feladat, helyt kell állni az első számú kupasorozat kétfelvonásos párharcában a hazai élcsapatnak számító DVTK ellen.

A tét nem kicsi, ugyanis a Magyar Kupa legjobb négy gárdája közé való bejutásról születik majd döntés a visszavágó után.

- Az öltözőben ugyan nem uralkodik letargikus hangulat, de bevallom, az első két tavaszi bajnokin előzetesen legalább négy pont megszerzését terveztük. Mögöttünk lévő csapatokat nem sikerült megverni, ami fájó a számunkra. Két győzelemmel még kedvezőbb helyen állnánk a tabellán, közvetlenül a dobogó alatt. Azonban az élet megy tovább, ezért csak előre tekintünk. A Diósgyőr elleni kupameccsen az a legfontosabb, hogy olyan eredményt érjünk el, ami majd bizakodásra adhat okot a visszavágó tekintetében. A párharc első találkozóján, hazai környezetben nem szabad gólt kapnunk, és legalább egygólos előnyt kell szereznünk - nyilatkozta Naplónak Nagy Tamás, a Lombard Pápa 26 esztendős védője, aki 2013 nyarán éppen Miskolcról szerződött a Perutz Stadionba. - A DVTK az utóbbi időben nem mutat jó formát a bajnokságban, de ne feledkezzünk meg róla, hogy több válogatott játékos is erősíti aktuális ellenfelünket. Ugyanakkor az is igaz, a kupa mindig külön kategóriát képez, ahol szinte bármi megtörténhet. Nagyon nehéz meccsre számítok, azonban képesnek érzem magunkat arra, hogy előnyt szerezzünk a visszavágóra - fűzte hozzá.

A Lombard Pápa labdarúgócsapata a legjobb négy közé jutás első meccsén a Diósgyőrt fogadja (Fotó: Penovác Károly)


Nagy Tamás elárulta, diósgyőri múltját már lezárta magában, de azért fél szemmel még figyelemmel kíséri az egykori együttesénél történő dolgokat. Mint mondta, minden erejével a Lombard sikeréért dolgozik, és szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen kiváló közösségbe került Pápán, ahol rögtön befogadták a társak.

- Családias, baráti hangulat uralkodik a klubnál, egyszerűen élmény edzésre járni. Remek szakmai munka folyik a Lombardnál, ezért sem lehet más célunk, mint tartósan megmaradni a középmezőnyben, vagy akár kicsit még feljebb kerülni. Nagy hangsúlyt fektetünk a kupaszereplésre is, szeretnénk minél tovább menetelni. Most először a Diósgyőrön kell túljutnunk - fogalmazott Nagy Tamás.

A Magyar Kupa negyeddöntőjében esedékes további három párharc első mérkőzéseit egyaránt szerdán rendezik. 17.30-tól az MTK Győri ETO és a Nyíregyháza Debrecen, míg 18 órától a Pécs-Újpest találkozón indul útjára a labda. A visszavágókat két héttel később játsszák le. A továbbjutók az elődöntőbe kerülnek, ahol ugyancsak két meccsen dől majd el az, hogy melyik csapat jut be a fináléba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!