Lombard Pápa

2012.04.09. 06:37

Kétgólos vereség Kispesten

Pápa - Udvarias vendégnek bizonyult vasárnap délután a Lombard Kispesten: a pápaiak a mérkőzés elején két hatalmas védelmi hibával „segítették” jelentős előnyhöz a hazaiakat a Bozsik Stadionban. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott.

Polgár Tibor

Budapest Honvéd-Lombard Pápa
2:0 (2:0).

Bozsik József Stadion, 800 néző.
Vezette: Radványi Ádám (Viszokai, Horváth R.).
Kispest Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Vidovic – Vécsei, Ivancsics, Marshal, Hajdú – Tchami, Délczeg. Vezetőedző: Supka Attila.
Lombard Pápa: Szűcs – Nagy S., Balogh B., Tóth G., Présinger – Lovrencsics, Arsic, Gyömbér, Németh M. – Benko, Inutile. Vezetőedző: Bene Ferenc.
Csere: Délczeg helyett Bozsovics a 66., Ivancsics helyett Horváth A. a 83., Tchami helyett Porcari a 88., illetve Présinger helyett Dóczi a 46., Lovrencsics helyett Tóth B. a 63., és Inutile helyett Szilágyi a 75. percben.
Gólszerző: Délczeg a 17., és Botis a 24. percben.
Sárga lap: Délczeg a 43., Marshal az 58., illetve Tóth G. a 22., és Balogh B. az 55. percben.

Lehangoló látványt nyújtott húsvét vasárnapján a kispestiek stadionja, amelyben mindössze párszáz néző kísérte figyelemmel a pápaiak vendégjátékát. A hangulattalan, edzőmeccsre hajazó légkört tovább fokozta, hogy az egykor változatos, megállás nélküli szurkolásukról híres fővárosi „rossonerók” ezúttal csak szotyihámozásra és sörfogyasztásra használták a szájukat. Sajnos volt idő elmélázni mindezen, ugyanis a pályán szinte semmi sem történt. Aztán a semmiből váratlanul megszerezték a vezetést a hazaiak: a 17. percben a pápaiak csúnyán elpasszoltak egy labdát, amivel Vécsei remek ütemben indította a védők közül kilépő Délczeget, aki 16 méterről a kapuba gurított.

Öt perc múlva Tóth Gábor ütközött a 16-oson belül Tchamival, a játékvezető pedig 11-est ítélt. Ivancsics volt az ítéletvégrehajtó, azonban a bal felsőbe tartó lövést Szűcs hatalmas bravúrral szögletre ütötte. A sarokrúgás után viszont egy újabb érthetetlen rövidzárlat következett be a Lombard védelmében, aminek köszönhetően Botis öt méterről fejelt a kapu közepébe a 24. percben. A két bekapott gól érthetően megzavarta a vendégeket, akik csak a félidő végéhez közeledve tértek magukhoz.

Inutile csente el Botis passzát a 43. percben, majd a finn támadó kapura fordult, és 16 méterről a jobb oldali kapufára tüzelt. A kipattanóból Arsic is gólt szerezhetett volna, ám a középpályás 12 méterről a kapu bal oldala mellé lőtt. A második félidő elején az erős szél támogatását élvező kispestiek több távoli lövéssel is próbálkoztak, Vécsei 18 méterről leadott bombájának hárításához Szűcsnek újabb bravúrt kellett bemutatnia az 51. percben. De Bene Ferenc fiai sem adták fel a harcot: az 57. percben Lovrencsics kínálta meg egy 14 méterről leadott lövéssel Kemenest, majd a 74. minutumban a csereként pályára lépő Tóth Bence döngette meg 18 méterről a felsőlécet.

Négy perccel később Szűcs paskolta a keresztlécre Tchami 12 méterről megeresztett lövését, aztán a Honvéd-csatár nem sokkal a vége előtt újabb ziccert rontott. Végül a Pápa kapitális védelmi hibái, valamint továbbra is pontatlan támadójátéka miatt pont nélkül távozott Kispestről.


Így látták a vezetőedzők

Supka Attila: Az első félidőben aránylag jól játszottunk, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén. A fordulást követően már sokkal pontatlanabbak voltunk. Valójában 2-0 után könnyebben vettük a mérkőzést, kevés labdát szereztünk, de a három pont így is megvan.

Bene Ferenc:
NB I-es szinten megengedhetetlen egyéni hibákat követtünk el, saját magunkat vertük meg. A pályán szöges ellentéte történt annak, mint amit előzetesen megbeszéltünk. Szünetben igyekeztünk rendet tenni a fejekben, de támadásban továbbra is hiányzik az „i”-re a pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!