Lombard Pápa

2014.12.05. 20:30

Vereséggel búcsúztak az évtől a Lombard focistái

Budapest - Becsülettel helytállt a Ferencváros vendégeként a Lombard Pápa, azonban meglepetést nem tudott okozni a labdarúgó NB I 17. fordulójában pénteken este. A sérülésektől tizedelt bakonyaljaiak kétgólos vereséget szenvedtek a fővárosi zöld-fehérektől.

Polgár Tibor

FTC _Lombard Pápa

2:0 (2:0)

Üllői út, 3465 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Kispál, Ring). Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Batik, Nalepa Lamah, Kukuruzovic, Gera, Nagy Dominik, Somalia - Böde, Lauth. Vezetőedző: Thomas Doll. Lombard Pápa: Szűcs - Zulevs, Nagy T., Csizmadia, Bogunovic, Frizoni - Király, Tóth G., Sluka, Florean - Popin. Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Csere: Nagy Dominik helyett Cukic a 61., Lamah helyett Bönig a 67., Kukuruzovic helyett Busai a 76., illetve Florean helyett Benkő a 46., Zulevs helyett Iványi az 54., és Nagy T. helyett Kenesei a 86. percben.

Gólszerző: Kukuruzovic a 28., Gera (11-esből) a 36. percben.

Sárga lap: Batik a 86., illetve Sluka a 42., és Tóth G. az 53. percben

Ahogy azt várni lehetett, hazai lehetőségekkel indult a találkozó: előbb Nagy Dominik tesztelte Szűcsöt, majd Batik centikkel a bal kapufa mellé fejelt, és Böde lövése is célt tévesztett.

A mérkőzés elejét igyekezett megnyomni a Fradi, aztán, amikor a félidő derekán kezdett leülni a meccs, előnybe kerültek a zöld-fehérek. A 28. percben Gera jobb oldali beadása után a védőktől Stjepan Kukuruzovic elé került a labda, aki 12 méterről a léc alá bombázott, 1:0.

Nyolc minutummal később a tizenhatos vonalának közelében Bogunovic meggondolatlanul odarúgott a büntetőterületen belül a kapunak háttal álló Nagy Dominiknek, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Gera Zoltán higgadtan a kapu bal oldalába rúgta a 36. percben, 2:0.

Az ezer sebből vérző pápaiak becsületére legyen mondva, kétgólos hátrányban sem adták fel a küzdelmet, a második játékrész első felében kétszer is szépíthettek volna. Az 56. percben Sluka életerős távoli lökete nem sokkal kerülte el a kaput, aztán Frizoni 22 méterről, jobbról elvégzett szabadrúgásból a léc és a bal kapufa találkozását trafálta telibe.

A 68. minutumban Kukuruzovic a tizenhatos előteréből a léc fölé tüzelt. A 79. percben Busai és Böde szépen játszott össze, majd a játékszer Lauth elé került, aki már csak Szűccsel állt szemben, azonban az NB I legjobb kapusa bravúros védéssel megmentette csapatát az újabb bekapott góltól.

A hátralévő időben még Csizmadia közelről, nagy helyzetből Dibusz ölébe fejelt, a túloldalon pedig Busai az ötös jobb sarka elől a kapufára bombázott, ám az eredmény már nem változott. A pápaiak nem vallottak szégyent a Fradi otthonában.

Több pápai sérülten vállalta a játékot

Thomas Doll: -Az első félidőben lendületesen, kreatívan, egyszóvel jól játszottunk, de a második játékrészben már hiányzott részünkről a megfelelő koncentráció. Összességében elégedett vagyok a csapatommal.

Lengyel Ferenc: - Gratulálok a srácoknak, jelenlegi helyzetünkben elismerést érdemelnek! Sokan sérülten, betegen vállalták a játékot. Sajnálom, hogy olyan szituációkból kaptuk a gólokat, amikre külön készültünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!