Lombard Pápa

2014.04.01. 19:00

Pápai búcsú a Liga-kupától

Pápa - Hazai pályán is vereséget szenvedett a Lombard Pápa a Ferencvárostól kedden a labdarúgó Liga-kupa középdöntőjében.

Horváth Gábor

Pápa_ FTC

0:2 (0:2)

Perutz stadion. V.: Radványi. Lombard Pápa: Horváth G. - Nagy S., Horváth R., Struhár, Présinger - Király, Jagodics, Arsic, Sekour - Kulcsár Nagy T. Edző: Tóth Bálint. Ferencvárosi TC: Jova - Jovanovic, Pavlovic, Csukic, Hidvégi - Laczkó, Józsi Jenner, Ionescu, Ugrai - Diallo. Edző: Thomas Doll.

Csere: Pavlovic helyett Busai, Struhár h. Tóth G. és Arsic h. Eszlátyi a 46., Jenner h. Holman és Király h. Maric a 63., Laczkó h. Gyurácz a 78.

Sárga lap: Laczkó a 7., Struhár a 19., Nagy S. a 27., Kulcsár a 36., Hidvégi a 81. percben.

A párharc igazából lefutottnak volt tekinthető, hiszen a fővárosiak az első mérkőzésen 4:0 arányban diadalmaskodtak.

A 25. percben máris tovább növelte összetettbeli
előnyét az FTC. Ugrai Roland egy kiugratás után lőtt a pápai kapuba, 0:1.

Sekour és a Pápa is alaposan elhasalt a fővárosiak elleni párharcban, az FTC 6:0-al ment tovább (Fotó: Penovác Károly)


A Lombard közel állt a gyors válaszhoz, de Struhár fejesét követően a labda a kapufáról pattant ki.

A folytatásban mindkét oldalon voltak kisebb lehetőségek, majd a félidő lefújása
előtt ismét a vendégek találtak be.

A 44. percben Ionescu passzát Diallo váltotta gólra, 0:2.

A második játékrész eleje elég eseménytelenül telt. A Fradi jobbára járatta a labdát, egy-egy kósza lövés jelentett minimális veszélyt. Az egyik oldalon Horváth Richárd, a másikon Jenner próbálkozott.

A 64. percben a csereként beálló Maric vette célbe Jova kapuját, de a zöld-fehérek hálóőre könnyedén hatástalanította a lövést.

Az utolsó tíz percben Eszlátyi és Kulcsár próbálkozott a gólszerzéssel, de a kaput egyiküknek sem sikerült eltalálnia. A rendes játékidő utolsó percében a másik oldalon adódott helyzet, Holman ziccerét Horváth Gábor védeni tudta.

A Ferencváros teljesen simán, 6:0-s összesítéssel jutott tovább a Liga-kupa következő körébe.

 

Az FTC mellett kedden a Debrecen és a Diósgyőr kvalifikálta magát a Liga-kupa elődöntőjébe. A hajdúságiak ugyan 3:2-re kikaptak a Puskás Akadémiától, összesítésban jobbak voltak. A Diósgyőr a hazai döntetlen után idegenben legyőzte a Szigetszentmiklóst 1:0-ra. A Videoton _Pécs meccset szerdán rendezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!