Lombard Pápa

2013.03.29. 18:23

Újabb pápai vereség

Háromgólos vereséget szenvedett el a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata pénteken délután Kaposváron az NB I 21. fordulójának nyitómérkőzésén.

Polgár Tibor

Kaposvári Rákóczi-Lombard Pápa 3:0 (0:0).

Kaposvár, 1000 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (ifj. Tóth Vencel, L. Tóth Lajos). Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Kovács O., Jánvári – Pavlovic, Safaric, Horváth T., Balázs B. – Vrucina, Oláh. Vezetőedző: Prukner László. Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Orozco, Rodenbücher, Németh M. – Arsic, Maróti, Tóth B., Szabó O. – Quintero, Maric. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula. Csere: Vrucina helyett Waltner a 63., Horváth T. helyett Zámbó a 84., Oláh helyett Haruna a 89., illetve Quintero helyett Beliczky a 72., Tóth B. helyett Lagator a 76., és Maróti helyett Dlusztus a 86. percben. Gólszerző: Waltner a 80., Oláh (11-esből) a 84., és Balázs a 90. percben. Sárga lap: Vrucina a 27., Kovács O. a 64., illetve Orozco a 45., Maric a 69., Rodenbrücher a 75., Tóth G. a 82., Németh M. a 84. percben.

A kedvezőtlen időjárás és a válogatott mérkőzések miatt hosszúra nyúlt bajnoki szünet után pénteken a Lombard Pápa kaposvári vendégjátékával folytatódott az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A mérkőzés megrendezését a hét közepén leesett hó kérdésessé tette, azonban a találkozó előtt Andó-Szabó Sándor játékvezető játékra alkalmasnak ítélte a Rákóczi stadionjának gyepszőnyegét. A játéktéren szinte bokáig érő sár és víz fogadta a csapatokat, a körülmények pedig alaposan rányomták a bélyegüket a mérkőzés színvonalára. A 8. percben könnyen megszerezhette volna a vezetést a Lombard: Quintero jobb oldali beadását Maric fejelte nagy helyzetből a kapu bal alsó sarka mellé.

A túloldalon a 14. percben Okuka távoli lövését Szűcs kiütötte balra, a kipattanóból Pavlovic ismételt közelről, de a vendégek hálóőre ismét menteni tudott. Öt minutummal később Oláh emelt szép mozdulattal centikkel a kapu fölé, míg a 35. percben Arsic 25 méterről eleresztett bombáját tolta szögletre Hajdúch. A fordulást követően is inkább a mezőnyben birkóztak egymással a szembenálló felek. A 67. percben Tóth Gábor rúgott oda a tizenhatos bal oldali oldalvonala mellett Balázsnak, a felesleges szabálytalanság után azonban Waltner a kapu fölé vágta a büntetőt. Az egykori válogatott csatár a 80. percben jóvátette hibáját: Balázs centerezését két lépésről a kapuba passzolta, 1-0. Pár perc elteltével Németh Milán hozott össze egy újabb tizenegyest a hazaiak javára, ezt pedig Oláh magabiztosan értékesítette, 2-0.

A kegyelemdöfést Balász adta meg a 90. percben, miután Szűcs rossz ütemű kifutását kihasználva 18 méterről az üres kapuba emelt, 3-0. A pápaiak a mérkőzés végén bekapott gólokkal zsinórban a negyedik bajnoki vereségüket szenvedték el, ráadásul ezeken a találkozókon gólképtelenek maradtak.







Prukner László: Futballra alkalmatlan időben és pályán kellett futballoznia mindkét csapatnak. A mérkőzésen a küzdelem dominált, és ebből mi szerencsésebben jöttünk ki. Nem játszottunk jól, de összességében megérdemelten nyertünk.

Zsivóczky Gyula: Hetvenöt percig azt játszotta a csapatom, amit elterveztünk, de a Kaposvár jobban jött ki a végjátékból. Négy bajnoki óta nem szereztünk gólt, ez nem mehet így tovább. Továbbra is keressük a góllövőinket. A következő mérkőzésünk sorsdöntő lesz. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!