Magyarpolány

2016.05.11. 15:55

Dalokat és táncokat vittek ajándékba

Magyarpolány - A község kulturális csoportjai sikerrel mutatkoztak be a testvértelepülés, Edelsbach közelmúltban rendezett színpompás tulipánfesztiválján.

Penk Tímea

A Magyarpolány Hangja Vegyeskar, a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör, a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Tánckar és a falu kézművesei utaztak osztrák barátaikhoz. Az ünnepség szentmiséjén magyar, német és latin énekekkel szólaltak meg a magyarpolányi kórusok Grőberné Adorján Renáta vezényletével. A többszólamú művek elkápráztatták a vendégeket.

A magyarpolányi kulturális csoportok sikerrel mutatkoztak be a község osztrák testvértelepülése, Edelsbach tulipánfesztiválján Fotó: Magyarpolányi önkormányzat

A rendezvény ünnepi megnyitóján a városháza főterén köszöntötték Grőber József magyarpolányi polgármestert, majd ismét nagy sikerrel koncerteztek a magyar vendégek.

Az idei tulipánfesztivál művészeti programjában először mutatkozott be Nardai Anita és Meinczinger Attila által vezetett Magyarpolányi Német Nemzetiségi Tánckar, amely sváb táncokat adott elő. A műsorok mellett a magyarpolányi kézművesek igényes, ízléses termékeit csodálhatták meg a kirakodóvásár nézelődői, vásárlói. A fesztivált az összes résztvevő kórus előadásában felcsendülő Európa himnusz zárta német és magyar nyelven.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!