magyarpolány

2017.10.18. 19:47

Immár 35 éve énekelnek együtt a dalkörben

Fennállása 35. évfordulóját ünnepelte a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör egykori és mai tagjaival.

Tóth B. Zsuzsa

A Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör 35. születésnapját ünnepelte Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepségre megtelt a művelődési ház, ahol Grőber József polgármester Kodály szavaival köszöntötte az együtt ünneplőket: Kultúrát nem lehet örökölni, az elődök kul-túrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.

Dekovics Andrásné, a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Önkormányzat tagja méltatta az énekkar jelentőségét, majd a kulturális műsort a dalkör nyitotta egy német dallal.

A Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör 35. születésnapját ünnepelte Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az immár 35 éve oszlopos, ma már az egyetlen alapító, de jelenleg is aktív kórustag, Ticzer Józsefné felolvasta mindazon kórustagok nevét, akik már nem lehetnek a többiek között. Paulics Jánosné egykori kórustag pedig mécseseket gyújtott az emlékükre. Grőber József a civil egyesületek nevében is köszöntötte Ticzer Józsefnét, és 35 éves népzenei munkásságáért elismerést nyújtott át neki.

Megyimorecz Fanni szavalatát követően a kislődi és az ajkarendeki német nemzetiségi kórus énekelt. A műsort a helyi kórus zárta, majd közös vacsorával, beszélgetéssel, a régi dalok felelevenítésével folytatódott az ünneplés.

Sándor Mihály plébános október 19-én este 7 órakor misét mond a kórus egykori és mai tagjaiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!