robbantás

2017.10.19. 13:29

A máltai kormányfő lemondását követelték a meggyilkolt újságírónő fiai

Joseph Muscat máltai miniszterelnök lemondását követelték Daphne Caruana Galizia meggyilkolt újságírónő fiai csütörtökön a Facebookon.

Caruana Galizia fiai szerint a kormányfőnek felelősséget kellene vállalnia azért, mert „nem tudta biztosítani az alapvető szabadságjogokat”. A közösségi oldalon azt írták: nem támogatják Muscat javaslatát, hogy anyjuk gyilkosának nyomravezetője jutalomban részesüljön.

„Nem érdekel minket egy olyan ítélet, amely után az anyánk meggyilkolásából hasznot húzó kormánytagok azt mondhatják, hogy igazságot szolgáltattak” – indokolták.

A korrupciós ügyek felderítésével foglalkozó újságírónő korábban hevesen bírálta Muscatot. Caruana Galizia gépkocsiját hétfőn felrobbantották.

Az újságírónő fiai azt követelték, hogy számolják fel a korrupciót Máltán.

Eközben a nyomozók vizsgálják az újságírónő meggyilkolásához hasonló ügyeket. Caruana Galiziáén kívül öt másik autót robbantottak fel ismeretlen tettesek az elmúlt két évben.

John Rizzo rendőrkapitány a Malta Independent című helyi napilapnak azt mondta: feltehetőleg mind a hat esetben mobiltelefonról hozták működésbe a pokolgépeket.

„Nagyon kevesen tudnak létrehozni hasonló robbanószerkezetet” – mondta Rizzo. „Előfordulhat, hogy az interneten keresztül kapták az utasításokat, de egy ilyen eszköz összerakásához is kell egy bizonyos szintű szakértelem” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában