Marcaltő

2016.09.09. 19:10

Félezer adag ételt készítettek

Marcaltő - A község programokban bővelkedő idei falunapját a kultúrház impozáns szabadtéri színpadán tartották, a díszburkolattal kövezett gyönyörű helyszín pedig ideális színtere volt a vigadalomnak.

Polgár Szilárd

A rendezvényen minden korosztályt igyekeztek megszólítani a szervezők, így a falunap mesebeli interaktív kalózpartival kezdődött, majd a malomsoki Huszár Emília énekelt ismert slágereket. A műsor a Kemeneshőgyészi Férfi Énekkar nótázásával folytatódott, majd modern táncot láthattunk a marcaltői Járó Noémi, Járó Antónia, Boldog Vanda és Barti Hanna előadásában. A kísérőprogramok között volt arcfestés, rodeóbika, légvár és lovaskocsikázás is.

- Minden falunap fénypontja a vacsora és a tombolasorsolás, ebben az évben a fődíj egy wellnesshétvége lesz - mesélte a Naplónak Sandl Zoltán, Marcaltő polgármestere. - A falunap a helyi közösség építéséről is szól. Marcaltőn van sport-egyesületünk, nyugdíjasklubunk, röplabda- és evezőscsapatunk is. A falunapi vacsora marhapörkölt lesz, amit 140 kilogramm húsból 500 főre készítünk el - jegyezte meg a település vezetője. A marcaltői falunap helyszínéül szolgáló kultúrház még a '60-as években épült, és fél évtizeddel ezelőtt az összedőlés szélén állt. Az elmúlt időszakban azonban tervszerű munkával, sikeres pályázatoknak köszönhetően évről évre meg-újult a tetőszerkezet és a fűtés, kicserélték a nyílászárókat. A kultúrház udvarát díszburkolattal látták el, és gyönyörű, fedett szabadtéri színpadot is építettek a területen.

Járó Antónia, Járó Noémi, Boldog Vanda és Barti Hanna fellépése
Fotó: Polgár Szilárd

- Jelenleg elbírálás alatt van egy 50 millió forintos pályázatunk, amely a marcaltői kultúrház teljes külső szigetelését és napelemekkel való ellátását érinti. Ezenkívül pályáztunk az orvosi rendelőnk modernizálására és védőnői szobával történő egyesítésére is. Az adósságkonszolidációs pályázati forrásból pedig az ihászi falurészen közösségi épületet szeretnénk kialakítani egy meglévő ingatlan fel-újításával - vázolta terveiket lapunknak nyilatkozva Sandl Zoltán.

A falunap Rugli Béla zenés egyvelegével folytatódott, majd a malomsoki Nyerő Hatos Country Tánccsoport lépett a világot jelentő deszkákra. A zenés blokkot Horváthné Hollenczer Anita kezdte, majd Dankó Szilvi lépett színpadra, őt a Pápai Musical Stúdió követte. A tombolasorsolás után retró diszkóval ért véget a népes közönséget vonzó, remek hangulatú marcaltői mulatság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!