Marcaltő

2016.05.19. 17:53

Megtisztították a falu külterületeit

Marcaltő - Közel 50 zsák hulladékot gyűjtöttek össze lelkes helyiek a település külterületein és útjain a sokakat megmozgató szemétszedési akció alkalmával.

Polgár Bettina

Környezetük megtisztítása érdekében szép számmal csatlakoztak a falu lakói a TeSzedd! elnevezésű önkéntes szemétgyűjtéshez. Sandl Zoltán, Marcaltő polgármestere lapunknak nyilatkozva elmondta, a kezdeményezés keretében a településhez tartozó külterületeket, valamint az itt futó utak környékét tisztították meg lelkes önkéntesek segítségével. Megjegyezte, az átmenő forgalom résztvevői sok esetben jelentős mennyiségű hulladékot hagynak maguk után. A szemétszedésen összesen 35 fő vett részt, akik mintegy 50 zsák szemetet gyűjtöttek össze, nem beszélve az olyan, nagyobb méretű hulladékokról, mint a letörött szélvédődarabok vagy a kidobott matracok.

Fotós: Marcaltői önkormányzat

– Minden évben részt veszünk az ilyen jellegű törekvésekben. A TeSzedd! elnevezésű akció célja teljes mértékben megegyezik az elképzelésünkkel, miszerint minél parkosabb, virágosabb, tisztább településsé szeretnénk formálni Marcaltőt – hangsúlyozta a polgármester. Sandl Zoltán hozzáfűzte: a szemétszedési akciónak figyelemfelhívó funkciója is van, hiszen ezáltal az emberek szembesülnek vele, milyen környezetszennyezéssel jár a hulladék elszórása, és a lakosságban is egyfajta felelős szemlélet alakul ki ezzel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!