Márkó

2017.07.11. 20:30

Horgászpalánták a tóparton

Tizenegyedszer tartott horgásznapközit a Blinker Horgászegyesület. Idén rekordszámú, harminckilenc gyerek élvezte a horgászat örömeit és a jó ellátást délelőttönként a Menyekei-tározón.

Sági Ági

Ezt a kicsi, mindössze egyhektáros tavat az egyesület kezeli. A magánterületen található, nehezen megközelíthető kis horgászvizet főként gyerekek horgásztatására hasznosítják.

- A táborba elsősorban a helyi gyerekek jönnek, az egyesületi tagok gyerekei, de néhányan megtaláltak minket Veszprémből és a környező településekről is. Van itt a faluban egy nagy családi vál-lalkozás, ők segítenek minket a lebonyolításban - mondta
el lapunknak Lichtenstein György, a Blinker Horgász-egyesület elnöke.

- Vannak ifivezetőink, idén már hatan. Ők régen táboroztak, mára profi horgászok, akik segítenek a kisebbekkel, és vannak szülők is, akik a fuvarozásban és a tóparti fel-ügyeletben vesznek részt. Mindennap volt finomság, hol házi sütemény, hol fagylalt, nagyon jól éreztük magunkat - tette hozzá Lichtensteinné Marcsi szervező, az egyesület gazdasági vezetője.

A rendszeres délelőtti horgászatok mellett a gyerekek mindennap egy-egy előadást is meghallgathattak. Gönczi György és Táncsics Aladár a horgászat céljáról, rejtelmeiről és horgászélményekről mesélt. Lukács György Gábor filmvetítéssel bővített foglalkozásán erdőről és vadról beszélt, a gyerekek pedig trófeákat, bőröket is kézbe foghattak. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól Nagy Lajos vetített képekkel kísért előadásában a terület élővilágáról volt szó. Csepeli Balázs, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának főhadnagya tóparton, árnyas fák alatt beszélt bűnmegelőzésről, balesetek elkerüléséről és hasznos tanácsokkal látta el a gyerekeket. A táborzárásra a márkói csárdában elköltött ebéd után került sor a részvételt igazoló oklevelek kiadásával.

- Kevés fontosabb dolog van a világon, mint a gyerekek figyelmének, érdeklődésének felkeltése a természet mindennapi csodáira. Nem utánpótlás-nevelés a célunk, hanem azt szeretnénk, hogy a a gyerekek megismerkedjenek a vízzel, a vizek, vízpartok lakóival, és legalább erre a hétre kiragadjuk őket az elektromos kütyük világából - tette hozzá Táncsics Aladár szervező, a Bakony-Balaton Horgászszövetség elnöke.

Bár kapitális fogások nem estek, minden gyerek megtapasztalta a halfogás örömét. Sok-sok küsz és bodorka jött, de néhány kárász és egy szép ponty is horogra akadt a tábor ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!