Márkó

2016.10.09. 18:53

Nemzetiségi nap tizenhatodszor

Márkó– Tizenhatodszor rendeztek a településen német nemzetiségi napot, melyen zenés-táncos műsorok szórakoztatták az érdeklődőket.

Heffler Péter

A Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében német nemzetiségi napot tartottak szombaton a település kulturális központjában. - A 18. században Padányi Bíró Márton püspök és a veszprémi káptalan német telepeseket hívott erre a vidékre, akik megalapították és felépítették Márkót – mondta Véber Gáborné, az egyik szervező. - Őseink hétköznapjait és ünnepeit végig kísérte a játékos mondóka, az ének, a tánc, a zene, ami ránk hagyományozódott. Ezt szeretnénk továbbra is megőrizni, továbbadni, valamint más települések kulturális örökségét megismerni és a márkóit megismertetni. A különböző rendezvények erre nagyon jó lehetőséget biztosítanak – tette még hozzá a szervező.

A kulturális központban tartott XVI. Német Nemzetiségi Fesztivál programjában Heimattöne Kapelle, a Német Nemzetiségi Óvoda műsora, Steixner István Német Nemzetiségi Énekkara, a Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Maiglöckchen gyermektánccsoportja, a Herendi Német Nemzetiségi Énekkar, a Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Kamarakórusa, a Márkói Kamara TehátRum, valamint Magasházi János harmonika szólója is szerepelt. A zenés-táncos műsorok után bált is rendeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!