Márkó

2015.08.27. 18:45

Megrongálták az egy éve átadott Fekete István-kilátót

Márkó - Alig több mint egy éve adták át a Hajagon a Fekete István-kilátót, amit a közelmúltban sajnálatos módon - vandálok vettek kezelésbe. Az információs táblát kilyukasztották.

Tremmer Tamás

Bő egy éve, tavaly nyár közepén adta át a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. a Márkó és Hárskút között húzódó közúttól nem messze felállított Fekete István-kilátót és tanösvényt. A hely a megközelíthetősége miatt is gyorsan népszerűvé vált, sokan megtekintették már innen a csodás bakonyi panorámát és élvezték a friss eredei levegőt.

Az információs táblát a vandálok több helyen beszakították
Fotó: Bácskai Péter

Az öröm pillanataiba mára azonban üröm, bosszúság is vegyült. Magukról megfeledkezett emberek is jártak arra mostanság. Bácskai Péter, a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (Hatesz) elnöke azzal kereste meg a Verga Zrt. vezetőit, hogy tagtársuk jelezte, megrongálták a kilátót. Erről ő maga is meggyőződött. Sajnálattal tapasztalta, hogy az információs táblát több ponton vandál módon beszakították, több rögzítési pontját megbontották. A tábla tartószerkezetét és a kilátót sértetlennek találta mindezt dokumentálta is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!