Mindszentkálla

2013.02.13. 12:51

Sakk foglalkozások a könyvtárban

Január és február hónapban hétfő délutánonként a sakk szerelmeseit várja a mindszentkállai könyvtárba Istvándi Lajos nemzetközi mester.

Kovács Gáborné


Szabó László, Búzás Bertalan, Árvai Eszter, Ács Márton, Szabó Benjamin és Istvándi Lajos (Fotó: Kovács Gáborné)

A résztvevők a Tapolcai Városi Sakk Klub játékosai, akik már sok versenyen bizonyították tehetségüket, a sakk iránti szeretetüket, elkötelezettségüket. Sakk játszmákat elemeznek, schnell partikat játszanak, ezenkívül sakk történettel is megismerkedhetnek, valamint felkészülnek az Országos Korcsoportos Elődöntőre, amit március végén rendez Budapesten a Magyar Sakkszövetség. A Káli-medence településeiből Zánkáról, Kővágóörsről, Tapolcáról érkeznek az ifjú játékosok. Bekapcsolódhat a foglalkozásokba a csupán kedvtelésből sakkozó, amatőr játékos is.

Február 16-án szombaton délután 15-17 óráig az önkormányzat a Téli esték rendezvénysorozat keretében családi délutánra várja a gyerekeket és felnőtteket a faluházba, ahol a kártyán és a társasjátékon kívül  sakkozni is lehet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!