Mindszentkálla

2013.08.05. 18:47

Folt út megálló Mindszentkállán

2013. augusztus 3-án szombaton volt a tíz kiállítást összefogó, „Folt út a Káli-medencében” nevet viselő kiállítás sorozat egyik állomása Mindszentkállán.

Kovács Gáborné

A Szépműves Egylet Szombathely-Sé foltvarró csoport munkáiban gyönyörködhettek az érdeklődők. A kiállítás címe Örökségünk. Az Egylet tagjai alkotásaikban felhasználják a régi csipkéket, gombokat, kelméket, melyekkel nagyanyáink korának hangulatát idézik meg. És valóban, minden alkotásnak története van, az alkotók egy-egy családtagjának kedves emlékei, tárgyai találhatók a művekbe belekomponálva.

A csoport lelkesen készült, hozták szebbnél szebb munkáikat, szívesen meséltek azok eredetéről. A megnyitón Keszler Gyula polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Pintér Zsuzsa az egylet vezetője mutatta be a csoportot: 1996-ban alakultak, a közös hobbi, a foltvarrás, az együtt gondolkodás, együtt alkotás, az együttlét öröme tartja őket össze.

Timár Magdolna moldvai csángó népdalokat énekelt, mellette Pintér Zsuzsa csoprtvezető és Keszler Gyula polgármester

 

Tagjai a Magyar Foltvarró Céhnek, 2007-ben a magyar foltvarró csoportok közül „Az év csoportja” címet ítélte nekik a Céh szakmai zsűrije. Ezen kívül számos egyéni és csoportos szakmai díj tulajdonosai. Munkáikat nemcsak magyarországi, de külföldi kiállításokon is megcsodálhatták már. Büszkék még arra is, hogy a tizenegy tagnak közel ötven unokája van. A csoport tiszteletbeli tagja Balogh Zsuzsa keramikus művész, akinek munkái is helyet kaptak a kiállításon.

Ő rajzaival, ötleteivel segíti a foltvarrókat, akik ezeket tűvel, cérnával és kelmékkel életre keltik. A megnyitón közreműködött Timár Magdolna moldvai csángó népdalénekes, aki az éneklés mellett szívesen mesélt magáról és hazájáról. A kiállított munkák megtekinthetők augusztus 5-13-ig, hétfőtől péntekig 16.00-19-00 óráig Mindszentkállán a Faluházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!