Mindszentkálla

2016.11.10. 20:05

Tisztelet a hősöknek

Mindszentkálla - Az önkormányzat 2008-ban alakította ki a templomkertben az I. világháborús emlékhelyet. Azóta minden évben közösen emlékezik meg a falu lakossága a háborúban elesett hősökről.

Civil Tudósítónktól

A szentmise után Keszler Gyula polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Tasner Tamás a harctérről fiát hazaváró anyáról szavalt verset. Czár Péter plébános imát mondott az elesett katonákért. Hangodi László történész-főmuzeológus, a Tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum munkatársa emlékbeszédében a hazájukért életüket áldozó katonákról, köztük a mindszentkállai hősökről is beszélt, felsorolva, ki, mikor, és hol vesztette életét.


Keszler Gyula polgármester, a megemlékezés közreműködői és a képviselő-testület tagjai koszorút helyeztek el a kereszteknél Fotó: Kovács Kitti

A település lakói nevében a polgármester, a megemlékezés közreműködői, az önkormányzat képviselő-testületének tagjai helyezték el az emlékezés koszorúját a kereszteknél.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!