Mindszentkálla

2017.03.31. 09:01

Öt falu híveinek lelkigyakorlata

MINDSZENTKÁLLA Március 21 és 23 között szervezett lelkigyakorlatot Káptalantóti - Salföld (filiája Kékkút) - Szentbékkálla (filiája Mindszentkálla) plébániája Mindszentkállán.

Civil Tudósítónktól

Az öt település híveit a Faluházba várták az előadók közös imádságra. A lelkigyakorlaton felkészültek a húsvétra, lelküket tisztába tették, elgondolkoztak az Istennel, embertársaikkal, önmagukkal való kapcsolatukról a résztvevők. Ehhez adtak segítséget a meghívott előadók. Első nap Szerencsés Zsolt dorogi plébános Zakeus történetén keresztül mutatta be, hogy milyen az Isten és ember kapcsolata. Második nap Schall Tamás plébános érkezett Veszprémből, aki a bűnbánatról, bűnbocsánatról tartott előadást. Harmadik nap a házigazda Czár Péter plébános a mindennapi életből vett példákat vonta párhuzamba az emberek gondolkodásával. Elmondta, hogy a lelkigyakorlatra szükség van, hiszen az egy mankó, mely segít abban, hogy jobban magunkba tudjunk tekinteni.

Az előadások után szerény agapé-val (vendéglátással) kedveskedtek egymásnak a jelenlévők. Czár Péter köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak, amiért helyet biztosított a lelkigyakorlatnak. Kovács Gáborné



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!