MKB (törlés)

2006.03.31. 10:14

Garralda, Lubej nélkül

Pamplona, Veszprém - Hazai pályán szerzett kétgólos elõnyének a megõrzése lesz az MKB Veszprém KC játékosainak a feladata szombaton 17.15 órakor a baszk városban megrendezés- re kerülõ férfi kézilabda Bajnokok Ligája-elõdöntõ viszavágóján. <BR>

Mórocz Zsolt

- A Veszprémben elért kedvezõ eredmény után óriási az érdeklõdés Pamplonában a második mérkõzés iránt - tájékoztatta a Naplót Javier Leoné, a helyi Diario de Noticias elnevezésû napilap kézilabda-szakírója.
- Természetesen a nagy érdeklõdéssel várt összecsapásra minden jegy elkelt, így az egyetemi sportcsarnok lelátóin háromezren szurkolnak majd, túlnyomó többségben a hazaiak sikeréért, ugyanis Magyarországról csak mintegy kétszázan érkeznek.

Spanyol kollégánk tájékoztatása szerint a Portland játékosai és vezetõi egyaránt rendkívül derûlátóak. Ugyan kiemelik, hogy az MKB kiváló csapat, olyan, amely képes lehet nyerni Pamplonában, de gyorsan hozzáteszik, hogy ezúttal nem fog gyõzni.

- A feladat elsõ felét elvégeztük Veszprémben, és gondjaink ellenére itthon nyerünk ellenük a kellõ különbséggel - nyilatkozta a Portland vezetõedzõje, Francisco Javier Equísoain. Gondot a sérülések, valamint egy eltiltás okoz a baszk mesternek.

A spanyol bajnokcsapat egyik ásza, Mateo Garralda nem is tud pályára lépni az MKB ellen, míg a másik kiváló átlövõ, Demetrio Lozano valószínûleg felépül szombatig. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) ide vonatkozó új szabályát alkalmazva a szlovén Zoran Lubej egy mérkõzésre szóló eltiltást kapott a veszprémi mérkõzés utolsó percében kapott piros lapért, így õ semmiképpen sem játszhat a visszavágón. Harcra kész viszont az MKB elleni elsõ összecsapást sérülés miatt kihagyó, a Kolding IF csapatától múlt nyáron igazolt dán balátlövõ, Lasse Boesen, valamint Ricardo Andorinho.

Az esetleg tartalékos (mert azért lehetnek kétségeink afelõl, hogy nem lép pályára Garralda...) pamplonaiak ellen is borzasztóan nehéz lesz kiharcolni a döntõbe jutást. Ezt sejteti a veszprémiek eddigi statisztikája, mely szerint háromszor voltak hasonló helyzetben, amikor kétgólos hazai elõnyt kellett megõrizni idegenben, de egyszer sem sikerült megoldani a feladatot.
Elõször még 1986-ban a Kupagyõztesek Európa-kupájában itthon 27:25-re verték a világ egyik legjobbját, az ugyancsak spanyol FC Barcelonát, ám a híres Blaugrana arénában 29:19-re visszavágtak a katalánok.

A következõre tizennégy évet kellett várni: 2000-ben a BL-elõdjében, a Bajnokcsapatok Európa-kupájában Veszprémben a Fotex KC 27:25-re legyõzte a Saraceviccsel, Dzombával, Joviccsal kiálló Badel Zagreb együttesét, melynek vezetõ- edzõje Zdravko Zovko volt, ám a horvát fõváros jégcsarnokában 30:26-ra kikapott Kovács László gárdája. Kellemes emlék a veszprémieknek, hogy 2002-ben eljutottak a BL-döntõbe, ám ott elõbb 23:21-re legyõzték az SC Magdeburgot, majd Német- országban 30:25-re kikaptak. Hogy mi következik ebbõl? Igazából semmi, hiszen a sportban nincs lehetetlen. No meg minden sorozat megszakad egyszer, s a veszprémiek remélik, hogy ezúttal elég lesz a kétgólos elõny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!