MKB (törlés)

2006.05.17. 14:05

Elutasított óvás

Budapest - A pályán pillanatnyilag 2:1-re vezetnek a veszprémi kézilabdázók a bajnoki döntõben a szegediek ellen, a zöld asztalnál pedig 1:0 az állás az MKB javára.

Mórocz Zsolt

A férfi kézilabda NB I idei rájátszásában a három gyõ- zelemig tartó MTD-bajnoki döntõ vasárnapi veszprémi összecsapásán 36:32-re nyert az MKB a Pick ellen. Ezzel 2:1-es vezetésre tett szert a címvédõ, melynek az újabb aranyérem megszerzéséhez már csak egy meccset kell megnyerni a párharcból. Nagy meglepetésre a szegedi vezetõk hétfõn délelõtt óvást nyújtottak be a Magyar Ké- zilabda Szövetség illetékes szakbizottságához, azt állítva, hogy a vasárnapi mérkõzés második félidejében egy rövid ideig hét veszprémi mezõnyjátékos volt a pályán

Tegnap négyórás ülésen vizsgálta meg a Pick óvását a versenybizottság, és elutasította azt, mivel a szegediek semmilyen módon sem tudták bebizonyítani állításukat. Ám az ügynek itt még nincs vége: a Tisza-parti klub vezetõi azonnal be is nyújtották fellebbezésüket, melyet ma 15 órától tárgyal a fellebbviteli bizottság. Ezt megelõzõen egy háromtagú testület játékvezetõi szempontból fogja elemezni a mérkõzésen történteket, ugyanis a szegediek azt állítják, hogy a Herczeg-Südi páros ítéleteivel õket sújtotta. Emellett egy panaszlevelet is benyújtott az MKSZ elnökének a Pick, melyben arra kérik Kiss Istvánt, hogy az elnök- ség állítson fel egy bizottságot a szegediek sérelmeinek kivizsgálására. Ebben arra hivatkoznak, hogy az ominózus veszprémi mérkõzésen atrocitás érte a Pick játékosait, edzõit és vezetõit. Az ügy tehát folytatódik...

Mint ahogy a bajnoki döntõ is, melynek negyedik összecsapását csütörtökön 17 órakor rendezik Szegeden. Ezen a találkozón pályára léphet a Veszprémben piros lappal kiállított Mezei Richárd és Pérez Carlos, mivel a tegnapi fegyelmi tárgyaláson a Pick csapatkapitánya és az MKB balátlövõje egyaránt csak szóbeli figyelmeztetést kapott. (Gál Gyula és Ilyés Ferenc ugyancsak elõbb kényszerült elhagyni a játékteret, ám õket három kétperces kiállítás miatt zárták ki a játékból, melynek nincs további fegyelmi következménye.)

A történtek miatt elmérgesedett a viszony a két klub vezetõi és szurkolói között. Nem kímélik egymást az interneten, s ha így folytatják, ellenfelekbõl ellenségekké válnak. Akiknek nem a balhé, hanem a játék a fontos, azok remélik, hogy mielõbb újra a kézilabda kerül a középpontba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!