MKB (törlés)

2006.05.18. 14:07

Ma bajnok lehet az MKB!

Szeged, Veszprém - A címvédõ MKB 2:1-re vezet a férfi kézilabda MTD-bajnoki döntõben. Így, ha ma gyõznek Szegeden a veszprémiek, akkor megszerzik 15. aranyérmüket.

Mórocz Zsolt

Amint arról szerdai lapunkban tájékoztattuk olvasóinkat: a Pick óvását elutasították, mert a szegediek nem tudták bizonyítani, hogy a megengedettnél több veszprémi játékos volt a pályán. A Tisza-partiak jelezték fellebbezési szándékukat, melyrõl tegnap délelõtt lemondtak. Minden bizonnyal ennek az az oka, hogy a játékvezetõk ténykedésének vizsgálatára felkért háromtagú független bizottság (Hajdú János, Lengyel Gábor, Madarász István) megállapította: a Herczeg Péter-Südi Péter páros megközelítõleg azonos arányban tévedett mindkét csapat kárára. A bizottság nem talált arra utaló jelet, hogy a hibák aránya és súlyossága befolyásolta volna az eredményt. Remélhetõen mindenki leszûri a történtekbõl a megfelelõ következtetést, és mostantól a játék veszi át újra a fõszerepet, elvégre ma 17 órakor Szegeden a párharc negyedik mérkõzésére kerül sor. Gyõzelme esetén az egyesület történetének 15. bajnoki aranyérmét nyerné a veszprémi együttes.

- Szegeden ugyanolyan nehéz nyerni a vendégcsapatoknak, mint Veszprémben - állapította meg Hajnal Csaba, az MKB Veszprém KC klub-igazgatója. - Remélem, mindkét csapat játékosai és szurkolói átérzik a bajnoki döntõ jelentõségét, és kizá- rólag a kézilabdával fognak foglalkozni. Zsúfolt ház lesz az Újszegedi sportcsarnokban, mert a kézilabda-kedvelõk a helyszínen akarják látni a két legjobb magyar csapat küzdelmét. Bízom abban, hogy sportszerû körülmények között dõl el a mérkõzés sorsa.

- Engem a szegedi drukkerek köpködtek és dobáltak az oldalvonal mellett a számukra fenntartott szektorból, mégsem nyafogtam, mint Matic - mondta Tombor Csaba, az MKB jobbszélsõje. - Ami pedig az óvást illeti: mi, játéko-sok nem ezzel foglalkoztunk, hanem igyekeztünk minél jobban felkészülni a következõ meccsre. Annyiban azonban hatott ránk, hogy most még inkább szeretnénk nyerni Szegeden.

- Már a párharc kezdete elõtt megmondtam, hogy négy meccsen dõl el a bajnoki cím sorsa, természetesen a mi javunkra - jegyezte meg Gál Gyula, a veszprémiek beállója. - Nos, tartom az ígéretemet: csütörtökön nyerünk Szegeden, és miénk lesz az aranyérem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!