MKB (törlés)

2006.05.22. 14:35

Megérdemelten elsõk

Veszprém - A férfi kézilabda NB I rájátszásában az MTD-bajnoki döntõ ötödik MKB-Pick mérkõzését játszották tegnap.

Mórocz Zsolt

Négy mérkõzés után 2:2-re állt a három gyõzelemig tartó párharc, így bajnokavatásra készülhettek tegnap a zsúfolásig megtelt Március 15. utcai sportcsarnokban.

- Hatalmas küzdelmet, sportszerû körülményeket várok a mérkõzéstõl, és azt, hogy a sportág igazi hírverése legyen ez a találkozó - nyilatkozta lapunknak a mérkõzést megelõzõen Kiss István, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke, aki magával hozta Budapestrõl a bajnoknak járó díszes tálat.

- Minden bajnokság csúcsa a döntõ, és nem kétséges, hogy ezt két kiváló gárda vívja. Amelyik nyer, az egyértelmûen a legjobb ma Magyar-országon - vélekedett Sinka László, az MKSZ fõtitkára.

- Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a csütörtöki szegedi meccs után lélektanilag hogyan tudták rendezni soraikat a csapatok - jegyezte meg Hajdu János, az MKSZ szakmai igazgatója, korábbi szövetségi kapitány.

Mint mindig, ezúttal is optimista volt Horváth Gábor, a veszprémiek egykori világbajnoki ezüstérmes kézilabdázója: - Jobbak vagyunk, hét góllal nyerünk! - jelentette ki magabiztosan.
Mindent bele! - kiabálták a B-közép tagjai már negyedórával a kezdés elõtt, miközben a pályán melegítettek a csapatok. Mindenre elszánt tekinteteket lehetett látni mindkét térfélen. Nyerni akarunk! - váltott a kórus a csapatok bemutatása után, majd Cseh László világbajnok és olimpiai ezüstérmes úszó végezte el a kezdõdobást.

A hazaiak kezdtek, de Ilyés kapufája volt az elsõ izgalmas jelenet, aztán újra próbálkozhatott a szegedi lövõ, de bombáját védte Sola. Iváncsik hétméteresbõl szerzett vezetést az MKB-nak, de hogy: pimaszul átejtette a labdát a hórihorgas Puljezevic fölött (1:0). Aztán a túloldalon Sola lábbal védte Matic hetesét. Forrt a csarnok, remek volt a hangulat. Gál tovább növelte a hazai elõnyt, de három perc alatt egyenlített a Pick (2:2). Ekkor volt utoljára egyenlõ az állás, mert ettõl kezdve végig a veszprémiek akarata érvényesült a pályán. Egy ideig ugyan tapadtak még a szegediek - Ilyés például emberhátrányban szépített 6:5-re -, ám ezt követõen zsinórban öt gólt lõtt az MKB (11:5). A vendégek is megmutatták, hogy õk is képesek sorozatra, és hárommal csökkentették a hátrányukat.

Szünet után három hazai találat következett, így visszaállt a hatgólos különbség. Rövid idõn át felváltva találtak be a csapatok, aztán elkezdte tovább hizlalni elõnyét a veszprémi együttes. Egy pillanatra sem adták fel a Tisza-partiak, mégis egyre többel vezetett az MKB. Az 56. percben volt a legnagyobb a különbség (27:16). A hajrában újra egy szegedi "mesterhármas" következett, de ez már nem változtatott a lényegen: a klub történetének 15. bajnoki aranyérmét nyerték a veszprémiek - megérdemelten.

Zdravko Zovko: - Nagy döntõ volt, mind az öt mérkõzés alkalmasnak bizonyult a magyar férfi kézilabda népszerûsítésére. A csütörtöki fiaskó után nagyon akart nyerni a csapatom, és ez elsõsorban a jó védekezésnek köszönhetõen sikerült.
Kovács Péter: - Gratulálok a veszprémieknek, ma nagyon jól játszottak, és összes-ségében megérdemelten lettek bajnokok.


A hétvégén rendezik meg a Magyar Kupa négyes döntõjét.

Szombaton Komlón 16.15 órakor az MKB Veszprém KC a házigazdákkal játssza az elõdöntõ elsõ összecsapását, majd 18.30-kor a Pick-Szeged és az NB I/B nyugati csoportjának idei bajnoka, a Százhalombatta lép pályára.

Másnap 10.30-kor Pécsen a Lauber Dezsõ Sportcsarnokban játsszák a bronzmeccset az elõzõ napi vesztesek, majd 13 órakor a gyõztesek lépnek pályára a kupáért.
A döntõre szurkolói autóbuszt indít a veszprémi egyesület, melyre Bajnóczi Gábornál lehet jelentkezni a 06(20)315-7918 számú telefonon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!