MKB (törlés)

2006.05.24. 14:46

Négyen a kupáért

Budapest - A férfi kézilabda-bajnokság döntõje után várhatóan a Magyar Kupában is megismétlõdik az MKB Veszprém KC-Pick-Szeged párharc az aranyéremért. Negyvenhetedik alkalommal nyújtják majd át a hétvégén a gyõztes csapat kapitányának a férfi kézilabda Magyar Kupát.

Mórocz Zsolt

- Alighogy véget ért az ötmeccses bajnoki döntõ, újabb izgalmak várnak a sportág kedvelõire - mondta a fõvárosban tegnap megrendezett sajtótájékoztatón Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség fõtitkára. - Ennek a csodálatos játéknak a népszerûsítése végett mindig más helyszíneken lép pályára a válogatott, és a Magyar Kupát is rendre máshol rendezzük. Érdekesség, hogy ezúttal két helyszínen zajlik majd a négyes döntõ: Komlón és Pécsen. Reméljük, az érdeklõdés nem marad el a tavalyitól, amikor egymillióan látták a televízióban a finálét.

- Egyedülálló klubunk történetében, hogy a kupában bejutottunk a négy közé, óriási élmény lesz itt szerepelni. Szeretnénk megszorongatni a nagyokat, de reálisan a harmadik hely megszerzésére van esélyünk - nyilatkozta Papp László, a Komlói Bányász SK edzõje.

- Az utóbbi 18 döntõben ott volt csapatunk, ebbõl 16-szor sikerült megnyerni a kupát - jegyezte meg Hajnal Csaba, az MKB Veszprém KC ügyvezetõ igazgatója. - A papírforma szerint a végsõ gyõzelemre most is jó esélyünk van a Szegeddel együtt, ám mindkét csapatnak elõbb be kell jutni a döntõbe.

- Mi szeretnénk két mérkõzést nyerni, majd magasba emelni a kupát - jelentette ki tömören és határozottan Lele Ambrus, a Pick-Szeged ügyvezetõ elnöke.

- Ebben az illusztris társaságban nem lehetnek vérmes reményeink, de most felmérhetjük, hogy valójában hol is tartunk - mondta Sótonyi László, az NB I/B nyugati csoportjában idén bajnokságot nyert Százhalombattai KE szakvezetõje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!