MKB (törlés)

2005.11.15. 15:28

Ennyivel nem jobbak

<STRONG>Nincs idõ a búslakodásra: ma sorsolás, csütörtökön rangadó a Dunaferrel.</STRONG>

MTI

Nemzetközi körkép - Véget értek a küzdelmek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. Decemberben tizenhat csapat folytatja a harcot kieséses rendszerben, a nyolcaddöntõ sorsolását ma tartják Bécsben.
Már az utolsó forduló elõtt ismert volt tizenhatból tizenöt továbbjutó kiléte, egyedül a szegediek csoportjában volt kérdés, hogy ki lesz a második. Korábbi botlásaikat helyrehozva a Tisza-partiak hazai környezetben 33:22-re legyõzték a bosnyák Izvidac Ljubuski csapatát, így õk is csatlakoztak a nyolcaddöntõ mezõnyéhez, melynek már tagja volt az MKB Veszprém KC. A csoportgyõzelemért, s ezzel a várhatóan könnyebb ellenfélért küzdöttek Pásztorék vasárnap Ciudad Realban, de nem sok sikerrel, hiszen a világ leggazdagabb és legjobb kézilabdacsapata - igazolva klasszisát - 34:23 arányú gyõzelmet aratott ellenük.

- Vártam ezt az eredményt, számomra inkább az volt a meglepõ, hogy Veszprémben kikaptunk - nyilatkozta lapunknak a mérkõzés után Sterbik Árpád, aki a királynék városából igazolt a királyvárosba, de kisebb sérülése miatt most csak kispados volt. - Új nyitott, 5-1-es védekezésünknek köszönhetõ a siker, ennek az a lényege, hogy amikor valamelyik átlövõ megkapja a labdát, a zavarónk kilép, megakadályozva a játékszer továbbjátszását az irányító vagy a másik lövõ felé. Így végül jobb híján elõkészítetlen lövésre kényszerül, amibõl az esetek többségében nem is lesz gól. Nos, ez a taktika tökéletesen bevált: Pérez csak egyszer volt eredményes, Lazarov ugyan hatszor, de emellett nagyon sok labdát elszórt.
- Motiváltabbak voltunk a veszprémi vereség miatt, és ez meglátszott a teljesítményünkön - vélekedett a Ciudad Real dán irányítója, Claus Jacobsen.
- Idén még nem játszottunk ilyen jól - folytatta Mirza Dzomba, aki korábban eredményes idõszakot töltött Veszprémben. A horvát jobbszélsõ hozzátette, hogy csak ezen a napon volt tizenegy gól különbség a két csapat között, szerinte a tudásbeli differencia alapján durván ennek a fele a reális.

- Nincs idõnk arra, hogy a sebeinket nyalogassuk, kedden újabb ellenfelet sorsolnak számunkra a BL-ben, az NB I-ben pedig csütörtökön 18 órakor rangadót játszunk otthon a Dunaferrel - mondta Zdravko Zovko. A várható ellenféllel kapcsolatban a horvát szakember csak annyit jegyzett meg, hogy reményei szerint elkerülik a spanyol és a német csapatokat.
- Nem szívesen játszanánk a Magdeburggal, de a sorsolás nem kívánságmûsor - jegyezte meg Talant Dusebajev, a Ciudad Real mestere, és még hozzátette: annak is örül, hogy a veszprémieket sem kaphatják.
Maradt pár váratlan eredmény az utolsó fordulóra is. A 2002-es BL-gyõztes Magdeburg (a döntõben a veszprémieket gyõzték le szoros csatában a németek) kikapott az osztrák Bregenz otthonában (32:31), a csoporttárs francia Montpellier pedig az oroszországi Csehovban vérzett el (35:28).

Eredmények és végeredmény a két magyar csoportban.
D csoport:
Barcelona- Záporizzsjá 34:27, Szeged- Ljubuski 33:22,
1. Barcelona 12,
2. Szeged 6,
3. Záporizzsjá 3,
4. Ljubuski 3 ponttal.

F csoport:
Ciudad Real-MKB Veszprém KC 34:23, Tatran Presov-Dinamo Bukarest 30:25,
1. Ciudad Real 10,
2. MKB Veszprém KC 10,
3. Tatran Presov 2,
4. Dinamo Bukarest 2 ponttal.
Remélhetõleg csak ezen a napon volt ekkora  a különbség a két csapat között.

A versenykiírás szerint a ma 11 órakor kezdõdõ sorsoláson a csoportok elsõ és második helyezettjeit párosítják össze, és az utóbbiak lesznek elõször pályaválasztók december elsõ hétvégéjén.
A csoportgyõztesek: Montpellier (francia), Celje (szlovén), Arhus (dán), Barcelona (spanyol), Kiel (német), Ciudad Real (spanyol), Pamplona (spanyol), Flensburg (német).
Másodikok: Magdeburg (német), León (spanyol), Velenje (szlovén), Szeged, Kolding (dán), Veszprém, Zagreb (horvát), Paris (francia).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!