MKB (törlés)

2005.11.26. 11:22

„Felhozó” meccsek?

<STRONG>Darcsi István, Veszprém – Hétvégi meccsdömping: szombaton és vasárnap is bajnokit játszik az MKB a Március 15. utcai csarnokban. Ma a Komló, holnap a Hargita az ellenfél.</STRONG>

Horváth Viktória

A veszprémi férfi kézilabdázók szeretnék lezárni azt a kellemetlen sorozatot, amely az utóbbi három mérkõzésen jellemezte a csapatot. Az addig hibátlanul menetelô MKB elõbb az utolsó BL-csoportmeccsen Ciudad Realban szenvedett 11 gólos vereséget, majd kínlódva nyert itthon a Dunaferr és idegenben a Tatabánya ellen. Spanyolországban ki lehet kapni, de nem tizeneggyel. Szerencsére nem kellett nagy árat fizetni a fiaskóért, hiszen csoportmásodikként a papírforma szerinti leggyengébb csapatot sorsolták a veszprémieknek. Aztán a Dunaferr elleni meccsen négy góllal vezettek Veszprémben a vendégek, amire utoljára márciusban volt példa a Ciudad Real elleni hazai, 33:34-re elvesztett BL-negyeddöntõn. Tatabányán pedig öt góllal elvesztette a második félidõt a magyar bajnok, ez legutóbb áprilisban Szegeden fordult elõ, amikor 16:15-ös félidõbeli vezetés után 33:27-re nyert a Pick. Fõleg az volt a kínos a szerdai tatabányai összecsapáson, hogy tízgólos hátrányból (25. perc: 8:18) háromra jöttek fel a hazaiak a találkozó hajrájában (58. perc: 30:33). Sokan mondják, hogy ezúttal sem történt semmi, elvégre mindkét mérkõzést megnyerte az MKB. S ha végül bajnok lesz újra a gárda, akkor senki sem fog emlékezni erre a két meccsre. Nos, ez is igaz, de a veszprémiekre nehéz sorozat vár az elkövetkezõ hetekben: két mérkõzésen ki kell harcolni a a legjobb nyolc közé jutást a Bajnokok Ligájában a dán Arhus ellen (december 3-án 16.15-kor itthon, 10-én 15 órakor idegenben), majd el kell utazni Debrecenbe (14-én18 órakor) és Szegedre (17-én 16.15-kor). Egyik találkozó sem ígérkezik könnyûnek, fõleg, ha addig nem javul jelentõsen az együttes játéka.
Ennek a sorozatnak lehet a két „felhozó” meccse a Komló elleni mai és a Hargita elleni holnapi bajnoki, melyek egyaránt 18 órakor kezdôdnek.
– Jó lesz ez a két meccs arra, hogy végre kimásszunk a gödörbôl – mondta Iváncsik Gergõ. – Igazából nem tudom, mi az utóbbi idõszak hullámzó teljesítményének az oka. Készülünk rendesen, mint korábban. Az elmúlt három meccsen talán az volt a probléma, hogy nem alkottunk igazi csapatot.
– Tatabányán kilencgólos vezetés után játékosaink magukban befejezettnek hitték a mérkôzést, amikor pedig vérszemet kapott az ellenfél, nehéz volt újra felpörögni – vélekedett Zdravko Zovko vezetôedzô. – Tény, hogy nem lehet mindig csúcsformában kézilabdázni, de akkor is teljes odafigyeléssel és nagy akarattal kell játszani.
Zdravko Zovko vasárnap 20 órától a fan club vendégeként a szurkolók kérdéseire válaszol a Malom borozóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!