MKB (törlés)

2005.11.24. 12:17

Gödörben az MKB

<STRONG>A hajrában háromra fogyott a veszprémiek tízgólos elõnye</STRONG>

Kelemen Valéria

Tatabánya - A nemzetközi kupaszereplése miatt a férfi kézilabda NB I 8. fordulójából elhalasztott mérkõzést pótolta tegnap az MKB Veszp-rém KC.

Skaliczki László szövetségi kapitány a mérkõzés elõtt a sérült Pérez Carlosszal beszélgetett. A szakember nem titkolta, hogy bízik a veszprémi világklasszis mielõbbi felépülésében, mert nagy szükség lenne rá az Eb-n.

A hazaiak nyitották meg a gólok sorát és tíz percen át jól tartották magukat. Ezután Gál látványos góljaival (kettõt a háta mögött dobott a veszprémi beálló) rövid idõ alatt elhúztak a vendégek, akiknél ekkor Putics és Pásztor is eredményesen kézilabdázott, Solának pedig több remek védése akadt. Hét perc alatt 8:1-es sorozatot produkált az MKB, s bár háromszor zsinórban betalált a Tatabánya, ez-után ötször a veszprémiek következtek. Két számjegyû lett a vendégek elõnye, melybõl a szünetig csak egyet faragtak le a hazaiak.

Tatabányai góllal indult a második félidõ is, majd 14 percen át felváltva találtak be a csapatok, így nem változott a különbség. Ez ekkor még megfelelt az MKB akaratának, amely tetemes elõnye megõrzésére törekedett. A játékrész közepéhez közeledve fél tucatra csökkentette hátrányát a hazai együttes, amely a korábbinál is lelkesebben játszott ezután. Közönsége támogatásával még közelebb került a bajnokhoz a Tatabánya, így egy sima meccsbõl izgalmas hajrát csináltak a veszprémiek. Összességében egy pillanatig sem forgott veszélyben az MKB gyõzelme, de érthetetlen, mi történt a veszprémiekkel az utolsó húsz percben.

Rosta István: - Nagy bravúr, hogy a második félidõben legyõztük a világhírû veszprémieket, akiknek sok sikert kívánok a BL-ben.
Gál Gyula: - Jól kezdtünk, majd a cserék után nem úgy ment a játék, ahogy szerettük volna. Bízom benne, hogy kijön a befektetett munka és a hétvégi bajnokik után fokozatosan formába lendülünk a BL meccsekre.
Füzesi Ferenc: - Az elsõ félidõben is megvoltak a helyzeteink, melyek akkor még nem értek góllá. Szünet után szerkezetet váltottunk és ez eredményre vezetett, de nagyon nagy volt a hátrányunk.
Zdravko Zovko: - Csak harminc percet kézilabdáztunk, ez nagyon kevés. Most már sorozatban lankad a figyelmünk a mérkõzés második félidejében. Szünet utáni teljesítményünkkel nem lehet továbbjutni a BL-ben.
Az MKB legközelebb szombaton a Komló, vasárnap a Hargita ellen játszik Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!