MKB (törlés)

2005.11.17. 17:43

Ki kell heverni a spanyol sokkot

<STRONG>MKB Veszprém KC-Dunaferr rangadó ma 18 órai kezdettel a férfi kézilabda NB I-ben</STRONG>

Mórocz Zsolt

Veszprém - A Bajnokok Ligája utolsó csoportmeccsén elszenvedett súlyos veresége miatt ma a hazai pontvadászatban szeretne vigasztalódni az MKB VKC.

Hétfõn szinte az egész napot a madridi repülõtéren töltötték a veszprémi férfi kézilabdázók. Délben érkeztek meg Európa egyik legnagyobb légikikötõjébe, de csak este negyed kilenckor szállt fel velük a repülõ. A mûszaki hiba miatti rostokolás alatt bõven volt idõ átgondolni a Ciudad Realban elszenvedett tizenegy gólos vereség okait. Szomorúságukban borúlátóan ítélték meg a jövõt, már ami a Bajnokok Ligája következõ körének várható eseményeit illeti.
Kedden aztán a lehetõ legkedvezõbben alakult az MKB számára a sorsolás, hiszen a nyolcaddöntõben a dán Arhus GF csapatával találkoznak december 3-án 16.15-kor itthon és 10-én 15 órakor idegenben. Biztató a veszprémiek eddigi dán mérlege, hiszen a Gudme, a Kolding és a Skjern is a legyõzöttek hosszú sorát gyarapítja, és remélhetõen ezek közé tartozik majd az idei bajnok, ám jelenleg csak a nemzeti pontvadászat ötödik helyén álló Arhus is. Erik Veje Rasmussen, a csapat edzõje nem ismeretlen a magyar szurkolók elõtt, hiszen õ vezette kettõs gyõzelemre a német Flensburgot a Fotex ellen 2001-ben a KEK negyeddöntõjében (31:22, 22:20). Nem ok nélkül tartják magukat szerencsésnek a veszprémiek, amiért az idei dán bajnok lesz a következõ BL-ellenfelük, ugyanis az egyébként tekintélyes múlttal rendelkezõ klub (1960-ban BEK-döntõt játszott) mostanában nem jeleskedett az európai kupaporondon. Közelmúltbeli legnagyobb eredménye, hogy 2004-ben negyeddöntõs volt az EHF-kupában. No meg a mostani, hiszen csoportgyõztesként jutott a 16 közé a Bajnokok Ligájában. Megjegyzendõ azonban, hogy ezt a leggyengébbnek ítélt csoportban tette, ahol a szlovén Gorenje Velenje, az izlandi Haukar Hafnarjordur és az olasz Torggler Group Meran együtteseit utasította maga mögé. Meglepetésre az Arhus kikapott Olaszországban, de nyerni tudott Szlovéniában, úgyhogy nem árt az óvatosság. Ezt erõsítette meg Jevgenyij Lusnyikov, az MKB orosz védekezõspecialistája, aki elmondta, látta a dánok egyik BL-meccsét a Velenje ellen, és azon olyan játékot mutatott be az Arhus, amit hiba lenne elintézni egy kézlegyintéssel.- Nagyon fontos számunkra a BL, ám most az a legfontosabb, hogy a csütörtökön 18 órakor kezdõdõ magyar bajnoki rangadón legyõzzük a Dunaferrt a Március 15. utcai sportcsarnokban - mondta Zdravko Zovko. - Mielõbb ki kell hevernünk azt a sokkot, amely Spanyolországban ért minket, és erre kitûnõ alkalom lehet a dunaújvárosiak elleni meccs. Remélem, újra a régi, jól ismert arcunkat mutatjuk majd a szurkolóinknak. Megszokott Veszprémben, hogy nemzetközi fiaskó után az NB I-ben nagyon "elkalapálja" következõ ellenfelét Zovko csapata. Remélhetõen e hagyomány folytatódik ma este a Dunaferr ellen, melynek ugyancsak szomorú volt a hétvégéje, mert a török Besiktas elleni kinti vereség (30:24) miatt 61:58-es összesítéssel kiesett az EHF-kupából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!