MKB (törlés)

2006.03.17. 08:48

Kicsit elõbbre léptek

Veszprém - Tatabányát verte szerdán az MKB a férfi kézilabda NB I-ben, szombaton pedig Dunaújvárosban lép pályára.

Mórocz Zsolt

Magabiztos gyõzelmet aratott szerdán a Tatabánya Carbonex KC ellen a bajnoki címvédõ a Március 15. utcai sportcsarnokban feltûnõen nagy érdeklõdés, mintegy 1800 nézõ elõtt.

Rögtön a mérkõzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést a veszprémiek (a szünetben 18:11-re vezettek), s bár nagyarányú vezetésük birtokában idõnként kicsit könnyelmûsködtek, így is két számjegyû gyõzelmet arattak (37:26). A sok gól ellenére valamennyi pályára lépett kapus jó teljesítményt nyújtott, és a találkozó másik érdekessé- ge, hogy az egykor Veszprémben is kézilabdázó Mohácsi volt a mezõny legeredményesebb játékosa. Tízszer vette be az MKB kapuját a Carbonex KC sokszoros váloga- tott balátlövõje, igaz, góljai felét hétméteresbõl szerezte. De hát azt is be kell lõni, és nem mindig sikerül mindenkinek: szombaton a PLER-nél a veszprémiek mind az öt büntetõt elhibázták, szerdán pedig a tatabányaiak tízbõl csak hatot értékesítettek.
- Kicsit elõbbre léptünk a PLER-meccshez képest - értékelte csapata játékát az összecsapás után Csoknyai István, az MKB edzõje. - Ám a Pamplona elleni Bajnokok Ligája-elõdöntõben jóval töb- bet kell nyújtanunk a sikerért. Remélem, hogy szombaton Dunaújvárosban egy igazi rang- adón még feljebb tudjuk tornászni a formánkat. Ellenünk hazai pályán sem nyomja teher a Dunaferr fiatal játéko- sainak vállát, nyugodtan kézilabdázhatnak, mint legutóbb, amikor nagyon megszenvedtünk a gyõzelemért. Most nyugalmasabb hatvan percet szeretnénk magunknak, de erre csak akkor lesz esélyünk, ha mindenki tudása javát fogja nyújtani.

A férfi kézilabda NB I alapszakaszának 19. fordulójában nem született meglepetés, az éllovas szegediek hazai környezetben, az újvárosiak idegenben gyõztek kilenc góllal. Debreceni vereségével egyre távolodik a nyolcadik helytõl a veszprémiekkel megerõsített Gyõri ETO. Ha nem vál- tozik a helyzet, a kisalföldiek a rájátszásban csak a benn- maradásért fognak küzdeni.

Eredmények: MKB Veszprém KC-Tatabánya 37:26, Szeged-PLER 34:25, Komló

A bajnokság állása: 1. Szeged 38, 2. MKB Veszprém KC 36, 3. Dunaferr 32, 4. PLER 27, 5. Tatabánya 22, 6. Komló, 17, 7. Debrecen 16, 8. Nyíregyháza 12, 9. Gyõr 9, 10. Békés 7, 11. Csömör 7, 12. Hargita 3 ponttal. A 20. forduló mûsora: Dunaferr-MKB Veszprém KC (március 18-án 16.15 órakor), Tatabánya-Szeged, PLER- Debrecen, Békés-Komló, Nyíregyháza-Csömör, Gyõr-Hargita.

Tegnap megtartották a férfi Magyar Kupa negyeddöntõjének a sorsolását. Elkerül- te egymást a végsõ gyõzelemre is esélyes veszprémi és szegedi gárda. A párosítás: MKB Veszprém KC-PLER, Gyöngyös-Szeged, Százhalombatta-Tiszaföldvár, Komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!