MKB (törlés)

2006.03.27. 08:34

Öttel is vezetett az MKB...

Veszprém - A férfi kézilabda Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ mérkõzését játszotta tegnap délután az MKB VKC a spanyol Portland San Antonio Pamplona ellen.

Mórocz Zsolt

Óriási hangorkán rázta meg a létesítményt, amikor kivonultak melegíteni a csapatok, pedig akkor még félig sem telt meg a nézõtér. A kezdés elõtt Kiss István, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke köszöntötte az Ausztriában edzõsködõ Gyurka Jánost, a magyar válogatottal 20 éve világbajnoki ezüstérmet nyert kiváló jobbátlövõt, aki nem tudott részt venni a budapesti ünnepségen, ahol veszprémi csapattársát, Horváth Gábort már köszöntötték.

- Mindenképpen hazai gyõzelmet várok, és remélem, ezúttal meccs közben nem jön a szokásos 10-15 perces rövidzárlat - nyilatkozta lapunknak Gyurka János.
- Mindig derûlátó vagyok, ilyen az alaptermészetem. Tehát nyerünk, mégpedig 28:23-ra - mondta Horváth Gábor.
- Nagyon fontos meccs elõtt áll klubunk, sok múlhat ma a szurkolóinkon is - je-gyezte meg Gyõrffy József, az MKB VKC elnökségi tagja.
- Rendkívül feszült vagyok, de bízom a fiúkban. Láttam hét közben, hogyan készültek, és annak a munkának látszania kell az eredményen - vélekedett az elnök-ség másik képviselõje, Polyák Sándor.
- Csodás kézilabdaünnepet várok és veszprémi gyõzelmet - mondta Buday Ferenc egykori sokszoros válogatott kézilabdázó, kiváló edzõ, Buday Dániel édesapja, majd összeszorított ökleit mutatva hozzátette: - Ideges vagyok, és nagyon drukkolok.
Nemcsak a vezetõk és a szurkolók voltak feszültek, a csapatok edzõi sem tudták leplezni idegességüket. A veszprémiek fiatal, tehetséges kapusa, Liszkai Szilveszter az állóhelyrõl nézte társait, és 4- 5 gólos gyõzelmet tippelt.

Negyvenkét másodperc elteltével már vezetett a Portland. Öt perc sem telt el, és Eklemovictól Buday átvehette a karmesteri pálcát, amit hamarosan góllal hálált meg Zdravko Zovko vezetõedzõnek. Ám ez a második MKB-gól volt, az elsõt Gál szerezte több mint hat perc elteltével. "Harcoljatok!" - biztatta kedvenceit a veszprémi publikum a kétgólos pamplonai vezetésnél. Sola bravúrjainak, valamint a labdaszerzéseket követõ gyors letámadásoknak köszönhetõen fordítottak a ha-zaiak. De nem sokáig tartott a kétgólos elõnyük, mert a végig zseniálisan irányító Balic (furfangos passzait néha saját játékostársai sem tudták követni) és Rocas büntetõkbõl szerzett találataival újra a Portland vezetett. Fej fej mellett haladt a két csapat, majd újra Sola percei következtek: ziccerek mellett egy büntetõt is hárított a horvát kapus. Kemény, de sportszerû volt a küzdelem, hiszen 25 perc alatt mindössze egy kiállítást ítéltek a román játékvezetõk. Az elsõ félidõ hajrájában a nagy akarással játszó Pérez és Lazarov góljaival újra a veszprémieknél volt az elõny, amit Myrhol háromra növelt.

Szünet után Gál talált be emberhátrányból, ám négygólos hátrányát hat perc alatt minimálisra faragta a spanyol együttes. Csak a 39. percben dobta elsõ hetesét az MKB, de Iváncsik a kapu mellé durrantott. Késõbb szép gólokkal igyekezett helyrehozni hibáját a veszprémi balszélsõ, s a második már ötgólos hazai elõnyt jelentett. Idõt kért a Portland vezetõedzõje, de az 53. percig nem tudták csökkenteni hátrányukat a vendégek. Ezután is elsõsorban a játékvezetõk segítségével sikerült felzárkózniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!