MKB (törlés)

2006.02.10. 15:19

Profi ne lazítson!

<STRONG>Szombaton 18 órakor Csömörön lép pályára az MKB VKC</STRONG>

Mórocz Zsolt

Veszprém - Tizenkét gólos gyõzelmet aratott idei elsõ tétmérkõzésén a magyar bajnok és kupagyõztes MKB Veszprém KC az egykoron nagy rivális gyõriek ellen.
Amint arról csütörtöki lapunkban részletesen beszámoltunk, a férfi kézilabda NB I alapszakasza keretében a veszprémiek 20:10-es félidõbeli vezetés után 40:28 arányú gyõzelmet arattak a Gyõri ETO fölött a Március 15. utcai sportcsarnokban. Sok sérülés sújtotta az MKB-t az elmúlt idõszakban: Gulyás, Lapcevic és Pásztor a térdével bajlódott, Péreznek talp- és kézsérülése volt, Iváncsik a bokáját, Putics a vállát fájlalta, és a svájci Európa-bajnokságon Gálnak is volt egy kisebb talppanasza. Pásztor kivételével valamennyien pályára léptek az ETO elleni idénynyitón, még ha közülük nem is volt mindenki az elképzelhetõ legjobb formában a sok kihagyás miatt. A sokszoros válogatott balszélsõ sem tétlenül nézte a lelátóról társait, hanem a mérkõzést közvetítõ Veszprém Televízióban szakkommentátorként segítette Donát Tamás riporter munkáját. - Porcszakadásom volt, melyet csapatorvosunk, dr. Csordás József mûtéttel tett helyre - tájékoztatta lapunkat Pásztor István. - Egyre jobb a térdem, de a játék még korai lett volna. Hogy pályára lépek-e szombaton Csömörön? - kérdezett vissza a kiváló balszélsõ. - Valószínûleg azt a meccset még ki kell hagynom, de a Dunaferr elleni jövõ pénteki Magyar Kupa-derbin mindenképpen szeretnék játszani. A mérkõzés egyébként a kiscsapatok elleni megszokott koreográfia szerint zajlott: a veszprémiek hamar megtörték a szerényebb képességû ellenfél ellenállását, és már az elsõ félidõben tetemes elõnyre tettek szert. A fiatal Liszkai kapus kivételével már a 20. percben valamennyi MKB-s pályán volt. Aztán a folytatásban nagy elõnye birtokában kissé könnyelmûvé vált a hazaiak játéka, amit a végig sportszerûen küzdõ, lelkes ellenfél kihasznált. Az utolsó másfél percben három gólt dobtak a gyõriek, így tizenötrõl egy tucatra csökkentették hátrányu-kat. Emiatt kicsit bosszús volt a találkozó után a veszprémiek horvát vezetõedzõje. - Teljesen leeresztettünk a végére, ami érthetetlen számomra, mert a mérkõzés 60 percig tart, és egy profi játé-kosnak az utolsó sípszóig kell tudása legjavát adni, függetlenül attól, hogy mennyi az eredmény - mondta Zdravko Zovko. - Ezt leszámítva elégedett lehetek a csapat teljesítményével, hiszen végig uraltuk a játékot és magabiztos gyõzelmet arattunk az idénynyitón. Hosszú idõn át nem tudtunk együtt edzeni az Európa-bajnokságon részt vett játékosok távolléte, valamint a sérülések miatt. Örülök annak, hogy folyamatosan térnek vissza a pályára a sérültek. Létfontosságú, hogy a Montpellier elleni közelgõ Bajnokok Ligája-negyeddöntõn teljes csapattal tudjunk kiállni. Addig még lesz három mérkõzésünk - szombaton Csömörön, jövõ pénteken és szombaton itthon a Dunaferr és a Békés ellen -, ezeket az alkalmakat kell kihasználnunk arra, hogy minél jobban felkészüljünk a franciaországi ütközetre.
Szerdán este játszottak a veszprémi és a gyõri szurkolók is. A találkozót 21:20-ra a hazai fan club nyerte.A veszprémiekhamar megtörték a fiatalgyõriek ellenállását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!