MKB (törlés)

2006.03.13. 10:28

Siker fél gõzzel

Budapest - Tudásához képest gyenge teljesítményt nyújtott a hétvégi bajnoki mérkõzésen az MKB, mégis két számjegyû különbséggel aratott gyõzelmet idegenben.

Mórocz Zsolt

Amint arról vasárnapi lapszámunkban részletesen beszámoltunk: a férfi kézilabda NB I alapszakaszának 18. fordulójában a tabella negyedik helyén álló csapat ellenfele volt a bajnoki címvédõ szombaton délután a fõvárosban, az Elektromos-sportcsarnokban.

Egykor az aranyéremért csatáztak ebben a létesítményben a veszprémiek, most azonban csak az volt a kérdés - mint általában a szegedi meccs kivételével valamennyi idegenbeli összecsapáson -, hogy milyen gólkülönbséggel nyernek Pásztorék. Aztán nem ennek a megszokott koreográfiának megfelelõen alakult az elsõ félidõ. A Szegedrõl igazolt Szabó találataival kétgólos elõnyt szereztek a hazaiak, és csak tíz perc elteltével vették át a vezetést a vendégek. Ekkor még tovább tartott a pestiek lelkesedése és lendülete, így a játékrész közepén újra elõnyben voltak. Jól védekeztek az MKB-sok, elsõsorban középen, Lapcevic és Lusnyikov jóvoltából volt nehezen áthatolható a vendégek hatos fala. (Egyébként az orosz védekezõspecialista nyáron lejáró szerzõdését a napokban három évvel meghosszabbította a klub vezetése, és a szerb kézilabdázót is marasztalják.) Támadásban viszont nagyon sok pontatlanság jellemezte a bajnokcsapat játékát. Sorra maradtak ki a ziccerek, vagy Melus kapus mutatott be bravúrt. A szlovák hálóõr a 27. percben gólt is dobott a saját hatosáról, amikor Tatai elhagyta õrhelyét, hogy megakadályozza a PLER gyors indítását.

Minimális volt a veszprémiek elõnye a szünetben, és minden bizonnyal Zdravko Zovko vezetõedzõ alaposan összeszidta játékosait a pihenõ alatt, mert a második félidõben jobban csipkedték magukat. Helyzetek sokasága maradt most is kihasználatlanul, mégis több gólt lõttek a vendégek. Védekezésük pedig tovább javult. Fél gõzzel is (mert az elsõ félidõben csak alapgázzal hajtottak) könnyedén növelték a különbséget a veszprémiek, s végül két számjegyû gyõzelmet arattak, ám ez a különbség már megvolt tíz perccel a vége elõtt.

- Az elsõ félidõben taktikusan, jól kézilabdáztunk, de szünet után kicsit elfáradtunk, ezért becseréltem a fiatalokat, és végül megérdemelten kerekedett fölénk az MKB - értékelt a mérkõzés után Nagy Károly, a PLER-Airport vezetõedzõje. -
Katasztrofálisan játszottunk az elsõ félidõben - állapította meg Zdravko Zovko. - Szünet után kicsit jobbak voltunk, és így is simán nyertünk. Az a legfontosabb, hogy nem sérült meg senki.
- Összességében gyenge teljesítményt nyújtott a csapat - mondta dr. Magyarády Péter, az MKB Veszprém KC gazdasági és operatív elnöke.
- Sem játékban, sem fejben nem éreztem azt a pluszt, ami kell majd a Pamplona elleni Bajnokok Ligája-elõdöntõn. Az a magyar bajnokság színvonalának kritikája, hogy így is tíz góllal nyertünk idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!