MKB (törlés)

2006.02.09. 15:18

Tucatnyi a különbség

<STRONG>Idény eleji játékkal is biztosan nyertek a veszprémi kézilabdázók</STRONG>

Mórocz Zsolt

Veszprém - A mérkõzés hajrájára kissé vissza-esett, mégis kiütéses gyõzelmet aratott az MKB VKC a Gyõri ETO ellen tegnap este a férfi kézilabda NB I-ben.
Tavaly december közepén játszottak utoljára bajnoki mérkõzést a férfi kézilabda élvonalában, melynek tavaszi idénye hivatalosan szombaton kezdõdik. Zsúfolt programjuk miatt a veszprémiek már tegnap megkezdték az új idényt. (Az MKB február 26-án a franciaországi Montpellierben Bajnokok Ligája-negyeddöntõt játszik, melynek visszavágója március 4-én lesz a Március 15. utcai sportcsarnokban.) Egykor óriási csatákat vívott egymással a két gárda, ám egy ideje csak az a kérdés, hogy mennyivel nyernek a bakonyiak a kisalföldiek ellen. Játékosokkal segíti az MKB az ETO-t, így szerepel a gyõrieknél Kovács J., Schuch, Pálos és Nyikes. Ám a veszprémi együttesben is van két ex-gyõri: Tatai és Iváncsik.
Sérülése miatt Pásztor nem léphetett a pályára, és nem lehetett társaival Sola sem, aki a horvát válogatott tagjaként nyolc mérkõzésen állt a kapuban a svájci Európa-bajnokságon, ezért egy hét pluszpihenõt kapott.
A mérkõzés elején sok pontatlanság jellemezte mindkét csapat játékát, a ziccerek mellett még egy-egy büntetõt is elhibáztak a csapatok. Aztán zsinórban öt alkalommal betaláltak a hazaiak, de ettõl még nem került padlóra az ETO, és a játékrész közepe táján csak három gól volt az MKB elõnye. A folytatásban a veszprémi csapat fokozatosan növelte a különbséget, amely a szünetre két számjegyûre nõtt.
A második félidõ elején is egy ideig felváltva találtak be a csapatok, és a vendégek a 48. percig nem engedték a bajnoknak tovább növelni az elõnyét. Ezután az MKB 7:2-re megnyerte a következõ hat percet, majd 5:2-re elvesztette az utolsó négyet.
Összességében a veszprémiek idény eleji formát mutatva is biztosan tartották otthonukban a két pontot. A továbbjutás érdekében játékuknak sokat kell még javulni a közelgõ Bajnokok Ligája-negyeddöntõig.

Zdravko Zovko: - Az elsõ félidõben elégedett voltam a játékunkkal, de szünet után számomra ismeretlen okból visszaestünk. Úgy érzem, a csapat a kelleténél korábban vélte befejezettnek a mérkõzést.
Tóth László: - Dobott góljaink számával maximálisan elégedett vagyok. Sajnos védekezésünkben elmaradtak az ütközések, illetve egy-két szerencsétlenül kipattanó labda okozta a tizenkét gólos ve- reségünket.

Az MKB szombaton 18 órakor Csömörön játsszik.
Az ifimérkõzésen: MKB VKC-Gyõri ETO 37:19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!