Telekom Veszprém

2010.10.07. 17:51

Nincs lehetetlen - Császár szerint a Veszprém ismét képes nyerni

Veszprém - A Hamburg felett aratott siker akkor lesz igazán értékes, ha a Montpellier ellen is begyűjti a csapat a pontokat. Nehéz feladat, de egyáltalán nem lehetetlen.

Horváth Gábor

Mindezt Császár Gábor nyilatkozta lapunknak. A veszprémi férfi kézilabdacsapat nyáron igazolt irányítója máris remek mérkőzéseket - fontos szerepe volt a múlt heti Hamburg elleni sikerben, emellett a bajnokságban is jó formában kézilabdázott - tudhat maga mögött és most egy újabb nagy derbin bizonyíthat. Az MKB Veszprém szombaton (17.25) a francia bajnok Montpellier AHB ellen lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

- Gratulálunk az elmúlt időszakban nyújtott kiváló teljesítményéhez! Nagyon gyorsan sikerült beilleszkednie a csapatba.

- Köszönöm szépen. De rögtön szeretném hozzátenni, ez még messze nem lezajlott folyamat, nem vagyok túl a beilleszkedésen, rengeteg tanulnivaló áll előttem. Azért jutott nekem rögtön az idény elején több szerep, mert Nikola Eklemovic sérüléssel bajlódott. Óriási megtiszteltetés, hogy pályára léphettem és én irányíthattam a csapatot a Hamburg ellen. Úgy érzem, sikerült élnem a bizalommal, a csapathoz hasonlóan magam is jó úton haladok, de még sok a munka.

- Nem lehet könnyű úgy szerénynek maradni, ha valakit több ezer szurkoló ünnepel egy-egy siker után.

- A közönség szerepe itt Veszprémben dupla annyira fontos, mint bárhol másutt. Szakértő szurkolókról van szó, akik rengeteg szeretetet és törődést adnak az együttesnek. Természetes, hogy mi ezt a lehető legjobb teljesítménnyel próbáljuk meghálálni. Nagyon boldog voltam a Hamburg elleni mérkőzés után. Láttam az örömittas arcokat, pacsiztam az ünneplő drukkerekkel, életre szóló élmény ilyen érzelmeket kiváltani az emberekből.

- Egy év francia légióskodás után remekül ismeri a következő ellenfelet. Milyen tapasztalatai vannak a gall bajnokról?

- A Montpellier egy komoly hagyományokkal rendelkező csapat, amely az utóbbi időszakban még tovább fejlődött. Ebben mérföldkő volt a világ egyik legjobbjának, Nikola Karabaticnak a leigazolása. Sok kiváló játékosuk van, de köré épül az együttes, ő az, aki képes egyedül is eldönteni mérkőzéseket. Többször játszottam már ellenük, igencsak kellemetlen, a magyar mezőnyben szokatlan stílust képviselnek. Nyitottan védekeznek és egy az egyben iszonyatosan erősek. Ellenük teljesen más kézilabdára lesz szükség, mint amit a múlt héten játszottunk.

- Ezek szerint nehezebb lesz őket legyűrni, mint a Hamburgot?

- Inkább úgy fogalmaznék, hogy a németek felett aratott sikerünk akkor lesz igazán értékes, ha most is begyűjtjük a pontokat. Nehéz feladat, de egyáltalán nem lehetetlen, és úgy érzem, sikerül megoldanunk. Van még némi időnk a minél alaposabb felkészülésre, és nagyon szeretnénk ismét örömteli pillanatokat szerezni fantasztikus közönségünknek.

 

Az első két fordulóban a szlovák és a német bajnokot két vállra fektető Veszprém a B csoport éléről várja a Bajnokok Ligája idei szezonjának folytatását. A Montpellier az első játéknapon hazai pályán kapott ki a Hamburgtól, aztán ugyancsak otthon simán verte a svéd Sävehof együttesét. A csoport hétvégi programja, szombat: Kolding-Hamburg (16.15), MKB-Montpellier (17.25). Vasárnap: Sävehof-Tatran (16.15).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!