Telekom Veszprém

2011.05.08. 11:40

K. O. idegenben - Csak húsz percig volt partner a Szeged

Szeged - Kettő nullra alakította az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki finálé állását az MKB Veszprém KC, amely vasárnap kiütéses sikert aratott a Szeged otthonában. A hazaiak csak húsz percig tudták tartani a lépést a bakonyiakkal.

Horváth Gábor

Pick Szeged - MKB
20:33 (9:15)

Szeged, 2800 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Pick Szeged: Tatai - Stanovsky 1, Butenko 1, Herbert, Beocanin 1, Zubai 1, TÖRŐ 5 (2). Csere: Mikler, Tóth (kapusok), LÉKAI 4, Bajorhegyi 3, Balaz 1, Grünfelder 1, Nagy N. 2. Edző: Skaliczki László. MKB Veszprém KC: PERIC - Iváncsik T. 3, VUJIN 7 (3), Császár 1, Sulic 1, Terzic 3, IVÁNCSIK G. 7. Csere: Laluska, LUSNYIKOV 1, VILOVSKI 4, EKLEMOVIC 1, GULYÁS 5. Edző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 2, illetve 12. perc.
Hétméteresek: 5/2, ill. 4/3.

A bajnoki finálé második mérkőzésére felépült az előző találkozón egyaránt hiányzó Marko Vujin és Carlos Perez. Hazai oldalon viszont Katzirz Dávid és Vadkerti Attila mellé Frantisek Sulc is feliratkozott a veszteséglistára. A csapatokat telt ház és felfokozott hangulat fogadta az Újszegedi Sportcsarnokban.

Sulic és Császár találatával kezdődött a találkozó, Lékai a 4. perc végén szépített, majd nem sokkal később Zubai egyenlített. A vendégek hamarosan ismét előnyhöz jutottak, irányították a játékot, míg a Pick igyekezett a lépést tartani. Vujin második hétméteresét Tatai hárította, aztán Sulicot állították ki két percre, ennek ellenére a Szeged nem tudott egyenlíteni, 14. perc: 6:7.

 

 

Hamarosan Sulic újabb büntetést kapott, ezúttal reklamálásért küldték padra a hazai falban alaposan faragott horvátot a bírók, akik Iváncsik Tamás levegőben lökéséért nem szabtak ki szankciót. A 17. percben Butenko egyenlíthetett volna, de ziccerben kapu mellé trafált. Ez meg is bosszulta magát, hiszen a következő percekben megváltozott a játék képe. A Császár helyére érkező Eklemovic irányításával és az egyre jobban belelendülő Peric hathatós közreműködésével gyorsan növelte előnyét az MKB. A 21. percben 7:10, majd nem sokkal később 8:13 volt az állás. Skaliczki végül a hajrában, mínusz hétnél kért időt, de a szünetig már csak egy góllal tudta csökkenteni hátrányát a Pick.

Lendületesen kezdte a második félidőt a Szeged, amelynek sikerült is felzárkóznia (13:17), a nagyobb sebesség azonban több hibával járt. Az MKB továbbra is nyugodtan, taktikusan kézilabdázott és amint a hazai lelkesedés megtört, hatalmas különbség rajzolódott ki a két együttes között. Peric jó formában védett, a pálya másik oldalán pedig szebbnél szebb találatoknak tapsolhatott a vendégek szurkolótábora, 40. perc: 14:21. A Pick védekezése szétesett, s alig-alig tudott ellenállást kifejteni. Iváncsik Gergő és a szünetben becserélt Gulyás Péter is elemében volt, s eközben a különbség gyorsan kilenc találatra nőtt. Vilovski emberhátrányban növelte tízre a veszprémi előnyt, innentől kezdve igazi örömjáték kezdődött. A vendégeknél mindenki remek teljesítményt nyújtott, míg a másik oldalon a fiatal, kiegészítő embereknek akadt egy-két szép megmozdulása.

A Veszprémnek tehát már csak egyetlen győzelem hiányzik bajnoki címe megvédéséhez, ezt a csapat május 22-én, hazai pályán gyűjtheti be.

 

 

Skaliczki László: - Bosszús vagyok, mert nagyon gyengén játszottunk, ráadásul úgy tűnt, fel is adtuk a csatát. Nem küzdöttünk, nem harcoltunk. Nem ezt érdemelték a szurkolóink.

Mocsai Lajos: - Sokat készültünk a Szeged ellen és úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt terveztük. Már az első félidőben sikerült tekintélyes előnyt szereznünk, a folytatásban pedig felmorzsoltuk a maradék ellenállást. Szép taktikai elemeket bemutatva kézilabdáztunk. Fontos sikert arattunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!