Telekom Veszprém

2014.11.21. 14:19

Iváncsik üldözi Csárlit és Csoknyait

Balatonfüred – Többféle klubstatisztika létezik az MKB-MVM adatbankjában. A leghitelesebb Lang Zoltáné, aki évtizedek óta gyűjti, jegyzi a kézilabda csapattal kapcsolatos számokat.

Donát Tamás

Eddig a legtöbb meccset, 601-et Csoknyai István játszotta. De szorosan ott van már a nyomában Iváncsik Gergő 585 pályára lépésével.

A válogatott balszélsője éppen egy hete érte utol Carlos Perezt és mostantól üldözőbe vette a védekező specialistát. Mindössze tizenhét összecsapásra van az előzéstől.

- Azt még valahogy elintéztem, hogy Pásztor Pista és a Csárli ne tudjon megelőzni, de úgy látom, a Gerivel már nem bírok – mondta nevetve a csapatával az EHF Kupára, Ausztriába induló vezetőedző. - De komolyra fordítva, a csúcsok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Hihetetlen, hogy múlik az idő. Szinte gyerekként került hozzánk Gergő Veszprémbe. És elképzelhető, hogy a bajnokság végén ő lesz a világhírű klub listavezetője a lejátszott mérkőzések alapján. Már most gratulálok neki!


Iváncsik Gergő 14 éve játszik a Veszprémben (Fotó: Penovác Károly)

Iváncsik Gergő két héten belül beelőzheti Pérez Carlost a nemzetközi összecsapások listáján. A Löwen ellen ugyanis 157-szer játszhat veszprémi mezben.

- Ezt nem gondoltam volna, hogy már itt tartok, ugyanis nem figyelem az ezzel kapcsolatos statisztikát – jelezte a számok ismeretében Iváncsik Gergő. - Igaz, tizennégy éve játszom Veszprémben, a hosszan tartó, súlyos sérülések szerencsére elkerültek. Ezek szerint már dobogós vagyok. Most így belegondolva óriási megtiszteltetés, hogy akár a legtöbb meccset játszó kézilabdázó lehetek a klubnál.

Az idényből hátralévő mérkőzések alapján valóban élre állhat Iváncsik Gegő, amennyiben elkerülik a sérülések. A hogyan tovább még nem dőlt el, hiszen június végén lejár a szerződése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!