Telekom Veszprém

2010.04.20. 09:27

A hamu elsöpri a BL-meccseket is?

Veszprém - Az izlandi vulkánkitörésből származó és az európai légtérben szétterjedő hamu miatt jelenleg még nem biztos, hogy megrendezik a hétvégén esedékes negyeddöntők első mérkőzéseit a kézilabda Bajnokok Ligájában. Elképzelhető, hogy az MKB Veszprém KC sem tud elutazni Barcelonába.

Horváth Gábor

Bár a magyar légtérzárat kedden feloldották, nem tudni, hogy a következő napokban érkezik-e újabb hamufelhő a még mindig aktív izlandi Eyjafjallajökull tűzhányóból.

A vasárnap Spanyolországban, pontosabban a Barcelona otthonában pályára lépő veszprémi férfi kézilabdacsapat repülőgépe a hivatalos program szerint szombat délelőtt 10.30-kor indulna Ferihegyről.

Az MKB Veszprém KC szakosztályvezetője, Németh Csaba a Naplónak elmondta: a kérdésben valószínűleg szerda délelőtt születik döntés. Minden a vulkán jövőbeni működésétől és a széliránytól, illetve erősségtől függ.

A busz- vagy vonatút nem igazán jöhet szóba, ha elmaradt a meccs, az Európai Kézilabda Szövetség a jövő hét csütörtököt ajánlotta annak lejátszására.

A halasztás azonban alaposan megbolygatná az amúgy is szoros tavaszi menetrendet. (Jövő héten kedden például, a bajnoki elődöntő második mérkőzésére, Dunaújvárosba hivatalos a bakonyi alakulat. Hétvégén pedig már a Barcelonát fogadná.)

Egy mérkőzést, az eredetileg április 22-ére kiírt Csehovszki Medvegyi-Montpellier összecsapást már elhalasztották a BL-negyeddöntőben. Kérdés, hogy az új időpontban, április 24-én meg tudják-e vajon rendezni azt?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!