Telekom Veszprém

2014.07.16. 13:06

Alilovic és Jamali nélkül kezdi a szezont a Veszprém kézilabdacsapata

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája júniusi négyes döntőjét követően megoperált három játékos közül csak a bosnyák Mirsad Terzic térhet vissza még az új szezon kezdete előtt az MKB-MVM Veszprém együtteséhez.

MTI

A Telekom Sporthír Szolgálatának tájékoztatása szerint a 31 éves Terzicnek a bokáját kellett operálni, majd hazautazott Boszniába, ahonnan most hétvégén tér vissza Veszprémbe, s amennyiben a vizsgálatok teljes gyógyulást mutatnak, a balátlövő is elutazik társaival a szlovéniai edzőtáborba.

A horvát kapust, Mirko Alilovicot porcgyűrű-sérülés miatt kellett műteni, s amint azt Mahunka Zsolt csapatorvos elmondta, a rehabilitáció 2-3 hónapot vesz igénybe, ezért a szezon kezdetén nem számolhat vele Carlos Ortega vezetőedző. 

Az iráni Iman Dzsamali térdében egy hónapja az elülső keresztszalag meglazulását szüntetették meg úgynevezett pótlásos műtéttel. Az ilyen típusú beavatkozást követően akár fél évig is eltarthat a teljes gyógyulás, ám az átlövő esetében várhatóan négy hónap is elég lesz erre. 

A előző szezon végén Gulyás Péter ujjtörést szenvedett, ám őt nem kellett megműteni, így a kétméteres jobbszélső már a társaival együtt utazhat el Szlovéniába, az egyhetes roglai edzőtáborba. 

A BL-ben negyedik helyen végzett veszprémi gárda szeptmeber 2-án kezdi meg szereplését a regionális SEHA-ligában.

 

Munkába állnak

Veszprém – Hivatalosan, orvosi vizsgálatokkal július 20-án kezdődik a 2014/15-ös szezon a magyar bajnok és kupagyőztes MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda-együttes számára.

A veszprémi kézilabdások július 20–21-én orvosi vizsgálattal indítják az új évadot. A szokásos állapotfelmérőn mindenkinek kötelező a megjelenés, hiszen a szűrővizsgálatok nélkül sportorvosi igazolást sem kaphat senki sem, és ennek hiányában nem lehet játékra jelentkezni.

Az első edzést július 22-én tartja majd Carlos Ortega szakvezető a Március 15. úti sportcsarnokban. A társaság azért a régi sikerek színhelyén tréninge- zik, mert a Veszprém Aréna egyéb rendezvények miatt foglalt lesz.Az MKB július 28-tól Roglán edzőtáborozik egy héten át, utána pedig néhány napig ismét itthon gyakorol. Az idei nyári felkészülési szezonban egyelőre egyetlen torna szerepel a programban. A 28. Sparkassen-kupára címvédőként érkezik a bakonyi csapat. Ehingenben augusztus 16–17-én két hármas csoportban kezdődnek meg a küzdelmek. Az A jelű trióba kapott besorolást a Füchse Berlin (német), a RK Zagreb (horvát), valamint a Chambery (francia). A B jelű hármasban a Veszprémnek a Kadetten Schaffhausennel (svájci), illetve a Göppingennel (német) kell összecsapnia. A körmérkőzések után hely-osztókkal döntik el az érmek sorsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!