Telekom Veszprém

2015.11.13. 14:16

Ki tud játszani? Vasárnap délután Celje–MVM

Veszprém – Utoljára nyolc évvel ezelőtt kapott ki a szlovén Celjétől az MVM Veszprém férfi kézilabda-alakulata, azóta hatszor találkozott a két csapat és mindig a magyar bajnok nyert.

B. Virág Rita

A Bajnokok Ligája hetedik csoportkörében Celjében lép pályára az MVM Veszprém együttese (vasárnap 15 óra).

A találkozó egyértelmű esélyese a magyar alakulat, ám az elmúlt hetek példátlan sérüléshulláma után nincs könnyű helyzetben a vendég csapat.

A Celje az eddigi hat fordulóban mindössze egyetlen győzelmet tudott szerezni, rögvest a nyitányon a török Besiktas otthonában győzött 30:24-re. Ettől függetlenül egyáltalán nem illik vagy szabad lebecsülni a szlovén bajnokot, mert például a német Flensburg otthonában mutatott játékával (35:32) bárkire veszélyes lehet.

A Veszprém számára különös fontossággal bír a találkozó, miután hétközben a francia Paris Saint Germain fantasztikus mérkőzésen 30:26-ra megverte saját otthonában a THW Kielt, s így megerősítette helyét a csoport élén. Ha a magyarok szeretnék tartani a lépést a párizsiakkal, akkor gyakorlatilag kötelező behúzniuk a Celje elleni összecsapást.

A veszprémiekre (pirosban Renato Sulic) nehéz ütközet vár a szlovén bajnok otthonában
Fotó: Penovác Károly

A statisztikák egyértelműen az MVM mellett szólnak. Az elmúlt nyolc évben ugyanis még hazai pályán sem tudta két vállra fektetni a Celje a magyar társaságot. Legutóbb 2007. november 18-án hagyta el a Zlatorog Arénát vesztesen a Veszprém, akkor 28:23-ra kapott ki, ám azóta mindig győzedelmeskedett.

Javier Sabate szakvezető dolgát alaposan megnehezíti, hogy rengeteg a sérült. Nagy László kéztörése szerencsére rendbe jött, a Vardar Szkopje elleni SEHA-Liga-rangadón ezt nyolc góllal bizonyította. Andreas Nilsson agyrázkódása után egyáltalán nem biztos, hogy vállalni tudja a játékot. Aron Palmarsson nem tudott a Szkopje ellen pályára lépni, mert fájt a térde. Akkor Sabate mester azt mondta, szerinte Celjében már bevethető lesz. Gulyás Péter térde a Szkopje-meccsen látottakból ítélve továbbra sincs rendben, és Christian Zeitz válla sem gyógyult még meg.

Jó hír viszont, hogy ezernél is több magyar kíséri el kedvenceit a szlovén városba.

A két szurkolótábor egyébként hagyományosan remek kapcsolatot ápol egymással, szívesen látják a mieinket Celjében.

 

Javuló formában a francia PSG

Szerdán és csütörtökön is rendeztek Bajnokok Ligája mérkőzést a veszprémi csoportban. Előbb a Flensburg csapott össze a Zágrábban, ahol a hazaiak kínkeserves ütközeten 28:27-re legyőzték a horvátokat. Másnap a THW Kiel fogadta a PSG-t. A franciák Omeyer kapus elképesztő első félidei teljesítményének köszönhetően meglógtak hat góllal (40. perc: 16:22), s innen kapaszkodott vissza a házigazda és tette szorossá (26:30).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!