Telekom Veszprém

2010.05.09. 11:23

Könnyedén verte meg a Szegedet a címvédő a finálé nyitómeccsén

Veszprém - Magabiztosan győzött vasárnap hazai pályán, és ezzel 1:0-ra vezet a Szegeddel szemben a veszprémi férfi kézilabdacsapat a magyar bajnokság 2009/2010-es szezonjának, az egyik fél három sikeréig tartó fináléjában.

Horváth Gábor

MKB-Pick 41:31 (21:13)

Veszprém Aréna, 4000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok. MKB Veszprém KC: Peric _ IVÁNCSIK T. 4, SULIC 4, Lapcevic 2, Lusnyikov 2 (1), TERZIC 5 (1), Iváncsik G. 4. Csere: Fazekas (kapus), VUJIN 6 (5), EKLEMOVIC 2, PEREZ 4, Gulyás 3, Vilovski 3, Sesum 2. Edző: Mocsai Lajos. Pick Szeged: Liszkai _ STRANOVSKY 6, Nenadic 1, Andjelkovic 2, Zubai 2, Katzirz 2, ZVIZEJ 9 (1). Csere: Marjanac (kapus), Herbert 3, Osmajic 1, Vadkerti, Simon 2, Lele, Vancsics 3. Edző: Dragan Djukic.

Kiállítások: 12, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 8/7, ill. 3/1.

Az egyik fél három győzelméig tartó bajnoki finálé első mérkőzését az alapszakaszgyőztes Veszprém otthonában rendezték. Némi meglepetésre a két legjobb magyar csapat összecsapására nem telt meg az aréna.

Mindkét oldalon voltak hiányzók, sérülés miatt a hazaiaknál Korazija, a vendégeknél pedig Krivokapic nem vállalhatta a játékot.

Zvizej találataival 1:0-ra, majd 2:1-re vezetett a Pick, az ötödik percben Sulic egyenlített, aztén Peric védése után Iváncsik Tamás fordított az álláson (4:3). Az egyre jobban bemelegedő Veszprém átvette az irányítását, míg a vendégeknek óriási erőfeszítésbe került gólt szerezni, Eklemovicék könnyedébben kézilabdáztak. A szegedieket azonban vitte előre a lelkesedésük, nem engedték leszakítani magukat, 12. perc: 8:8.

A 17. percben Stranovsky visszavette a vezetést az emberelőnyben játszó Picknek, a vendégek jobbszélsője három szép találatot szerzett egymás után, ennek ellenére a hazaiak ismét fordítani tudtak. Dragan Djukic a 22. percben 14:12_nél kért időt, de ez nem állította meg az MKB-t, amely tovább robogott. A különbség pillanatok alatt négyre nőtt, majd még tovább. Iváncsik Tamás a 27. percben negyedik gólját szerezte (18:12), s mivel a szegediek már csak egyszer tudtak ezután a kapuba találni, jelentős hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

 

Liszkai bravúrokkal és Peric hétméteres-védésével indult második játékrész, a Szeged veszprémi kölcsönkapusának remek sorozatát végül a régi jó barát, Gulyás Péter szakította meg. Az ellenállás eddig tartott, Vujin büntetője után a 37. percben már tízre hízott a két gárda közötti különbség (24:14). A fölény egyre nagyobb volt, a vendégek kedvet vesztve játszottak, a másik oldalon viszont potyogtak a szebbnél szebb gólok. Védekezésben ugyan némileg csökkent a fegyelem, támadásban a szélsők mellett Perez, valamint Eklemovic is látványosan és pontosan kézilabdázott.

Az utolsó tíz percet 12 gólos (35:23) előnnyel kezdte a címvédő. Peric helyére Fazekas érkezett. A folytatásban a Veszprém továbbra is akkor szerzett gólt, amikor akart, és annak ellenére, hogy a Pick cserejátékosai a hajrában még megvillantak egyszer-kétszer, kiütéses sikert aratott.

Mocsai Lajos: - Akármilyen összeállításban játszik a Szeged, nagyon nehéz ellenük kézilabdázni. Úgy érzem, jó minőségű játékot mutattunk. A második félidőben sikerült elhúznunk, a tíz gól viszont kicsit túlzás, ennyi nincs a két csapat között. Gratulálok az együttesemnek a tisztes hozzáálláshoz. Szép kézilabdavasárnapunk van, de ez az első mérkőzés volt, semmi több.

Dragan Djukic: - Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Nem titok, hogy támadásban voltak problémáink, s ezt a hazaiak kihasználták, így megérdemelték a sikert.

Gulyás Péter, az MKB jobbszélsője: - Az elsődleges célunkat elértük, de az év legnehezebb meccse vár ránk Szegeden. Ha ott is sikerül nyernünk, már csak egy karnyújtásnyira leszünk a bajnoki címtől.

Liszkai Szilveszter, a Pick Szeged kapusa.: - Jól kezdtük a meccset, az első húsz percben partiban voltunk, vezettünk is. De ekkor történt egy törés a játékunkban, senki sem tudta hátára venni a csapatot és kirántani a gödörből.

BKSE-Csurgó
19:22 (11:9)

Balatonfüred, 500 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos.

Balatonfüredi KSE: Szathmári - Tombor 5 (3), Bakos 1, Salamon, Kovács 3 (2), Frey J. 2, Pásztor 5. Csere: Szabó T. (kapus), Kis, Horváth 1, Lelkes, Németh 1. Edző: Sótonyi László.

Csurgói KK: NIKOLIC - Fodor 2, Józsa 2, Szabó B., DÖMÖS 4, FREY T. 4, Császár 2. Csere: Pallagh (kapus), Kökény 1, Oláh 4 (3), Gelley 1, Czifra, Nagy. Edző: Vörös Károly.

Kiállítások: 14, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3.

Az első félidő 19. percéig a Csurgó vezetett (5:8, 6:9), ám ezután az agresszív füredi védekezésnek és Szathmári bravúrjainak köszönhetően nemcsak egyenlítettek a hazaiak, hanem a vezetést is megszerezték.

Fordulás után két gyors góllal egalizált a Csurgó, de egy perc múlva ismét kettő volt a BKSE előnye (13:11). Ettől kezdve azonban elbizonytalanodott a Balaton-parti együttes, elsősorban támadásban mutatott gyenge produkciót, ráadásul Tombort a 48. percben sérülés miatt le kellett cserélni. A Csurgó kihasználta adódó helyzeteit.

Sótonyi László: - Tizenkilenc lőtt góllal nehéz meccset nyerni, a támadójátékunk gyenge volt. Annál már csak a játékvezetés színvonala volt alacsonyabb.

Vörös Károly: - Bebizonyítottuk, hogy tudunk profi módon küzdeni. Sajnáljuk a sérülést.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!