Magyar Kupa

2018.04.13. 09:31

Mikler: Csak a szurkolókkal együtt sikerülhet!

A Magyar Kupa négyes döntőjében két Veszprém megyei alakulatért szoríthatunk a hétvégén. A címvédő Telekom Veszprém, amely huszonhetedik kupa sikeréért száll harcba, szombaton 15.15 órától a Balatonfüredi KSE-vel találkozik az elődöntőben.

B. Virág Rita

Budapest, 2018. január 11. Mikler Roland, a horvátországi kézilabda Európa-bajnokságra készülõ válogatott tagja az utolsó hazai edzésén a Vasas Fáy utcai kézilabdacsarnokában 2018. január 11-én. A magyar csapat elõször január 13-án lép pályára az olimpiai bajnok Dánok ellen. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

Óriási meglepetés lenne, ha az idén nem Veszprém-Szeged párharcot tartanának a Magyar Kupában. Az elődöntőkön – nem lebecsülve a Balatonfüredet és a Csurgói KK-t – toronymagas esély a Telekom és a trónkövetelő MOL-Pick.

A Veszprém, ha csak pusztán a tényeket nézzük, nem túl jó előjelekkel érkezik Debrecenbe, hiszen amikor legutóbb összemérte erejét a Tisza-partiakkal, akkor hazai pályán a végjátékban több biztos ziccert elhibázva egygólos vereséget szenvedett (31:32). Aztán kihullott a nyolcaddöntőben a Bajnokok Ligájából a dán Skjern ellen, ami után a klub vezetősége pénzbüntetést rótt ki a csapatra.

- Nincs idő tovább emészteni magunkat a történteken, szerencsére itt a következő feladat, ami egyben javítási lehetőség is a számunkra – hangsúlyozta Mikler Roland, a bakonyiak kapusa. – Úgy gondolom, a Magyar Kupa egyáltalán nem csekélyebb értékű, mint a magyar bajnoki cím, vagyis mindenképpen győztesen szeretnénk hazatérni.

A válogatott játékos az első meccs, a Füred elleni elődöntő kapcsán elmondta, Csoknyai István legénysége remek csapatot alkot, fiatalok, lendületesek, és kifejezetten tetszetős játékot játszanak, és nem ritkák a kiváló egyéni teljesítmények sem.

- Szeretnénk egy jó meccset játszani a tópartiakkal, mert az eddigi tapasztalataim szerint, sokkal jobb belemenni a döntőbe egy élvezetes, nagy iramú összecsapást követően, mint egy lefutott, érdektelen, nagyarányú siker után – fogalmazott a hálóőr.

A Szeged kapcsán Mikler Roland kifejtette, a trónkövetelő lélektanilag jobb pozícióból érkezhet Debrecenbe, amire minden jogalapjuk meg is van, hiszen a Veszprém Arénában tudtak nyerni.

- Szerintem azon a találkozón nem játszottunk rosszul, de az utolsó tíz percben több olyan ziccert, lehetőséget elhibáztunk, amit nem szoktunk. A Szeged pedig mára olyan együttessé nőtte ki magát, amely nem hagyja elúszni, hanem képes megragadni az adódó lehetőségeket, és ennek köszönhetően nyert. Nem akarom túlgondolni, túlokoskodni a történteket, óriási a tét mindkét gárda számára és a rangadóba tiszta fejjel akarok érkezni – összegzett.

Mikler kapus hozzátette, bízik benne, hogy a jegyet váltott mintegy nyolcszáz veszprémi szurkoló Debrecenben melléjük áll.

- Szeretnénk, ha a nehéz pillanatokban mögöttünk állnának drukkereink, mert az nekünk plusz egy embert és óriási lelki többletet jelent. Nélkülük nem valósulhat a kupa elhódítása, a Magyar Kupa győzelem csakis együtt, csakis velük sikerülhet. Abba bele sem merek gondolni, mi lenne, ha szurkolóink nem támogatnának minket. Még egyszer mondom, a kupa győzelmet együtt kell kiharcolnunk – szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!