Telekom Veszprém

2009.04.01. 05:27

MKB-s győzelem Veszprémben - Tizennégy a vége

Veszprém - Tizennégy góllal győzte le a néhány ászát pihentető veszprémi férfi kézilabdacsapat az újonc Csurgó együttesét kedden a hazai bajnokságban.

Horváth Gábor

MKB-Csurgó 41:27 (22:14)

Veszprém, 1500 néző, Vezette: Kisfalvi, Péli. 

MKB Veszprém KC: LISZKAI - Iváncsik T. 4, Gál 4, Lapcevic, Lusnyikov, Ilyés 2, KORAZIJA 10 (2). Csere: VUJIN 7 (3), PUTICS 6, Markovic 2, Vilovski 3, Perez 3. Edző: Mocsai Lajos. 

Csurgó: Nikolic - ERDÉLYI 5, Oláh 5 (2), Tóth 3, Józsa 3, CIFRA 5, Kemény 2 (1). Csere: HUDÁK (kapus), Szilágyi 1, Szabó 1, Frey, Császár, Kökény, Gelley 2. Edző: Budai Ferenc.

Kiállítások: 4, illetve 2 perc.

Hétméteresek: 7/5, ill. 5/3.

Az újonc Csurgó csapatát fogadta az MKB Veszprém KC a Budapest Bank-kézilabdaliga 24. fordulójában. A vendégek a találkozó előtt koszorút és mécsest helyeztek el a Veszprém Arénánál a február nyolcadikán elhunyt Marian Cozma emlékének tiszteletére.

Liszkai Szilveszterrel, David Korazijával, Putics Barnával és Iváncsik Tamással a kezdősorában lépett pályára a veszprémi gárda a Csurgó ellen. 

A vendégek jól tartották magukat a mérkőzés elején, a Somogy megyei csapat 2:3, 3:4 és 4:5 arányban is vezetett, a 9. percben azonban az MKB magához ragadta a kezdeményezést. 

Potyogtak a gólok (13. perc: 9:8), a hazaiak a félidő hajrájáig nagyon nem tudtak elszakadni ellenfelüktől, de Putics első és Iváncsik Tamás harmadik találatával hatra nőtt a különbség.

A második játékrészben a hétszer eredményes Vujin helyett Markovic állt be, Gált Vilovski, Ilyést pedig Perez váltotta. Utóbbi egyből szép góllal mutatkozott be, azonban a csurgóiak cserekapusa, Hudák sorozatban két hetest és több ziccert is megfogott, így a vendégek tízen belül tartották magukat. 

Egészen a 49. percig (33:23): a pontosan játszó Korazija, a remekül védő Liszkai, valamint az egyre jobban belendülő Putics révén folyamatosan nőtt a különbség, ami a végére tekintélyes 14 gólra hízott.

Mocsai Lajos: - Nem tudtunk erre a mérkőzésre külön készülni, a játék néhány elemében elmaradt a teljesítményünk az elvárttól, de összes-ségében elértük a célunkat.

Budai Ferenc: - Az egyik szemem sír, a másik nevet. Sok góllal kaptunk ki, de tudok örülni is, tisztességesen játszottuk azt, amit tudunk.

(Fotó: Gáspár Gábor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!