Telekom Veszprém

2010.05.15. 13:25

Nagy a versenyláz - Szegeden folytatódik a kézibajnoki finálé

Veszprém - A bajnoki finálé második felvonásán a Pick Szeged otthonában lép pályára a veszprémi férfi kézilabdacsapat. Ha a múlt heti első meccshez hasonlóan, vasárnap ismét nyer az MKB, akkor már csak egy sikerre lesz a címvédéstől.

Horváth Gábor

A Veszprém előnye növelésért, a Szeged pedig a versenyben maradásért játszik vasárnap a magyar pontvadászat három győzelemig tartó döntőjének második találkozóján. Amennyiben az első meccsen kiütéses, tízgólos (41:31) sikert arató MKB a Tisza-partján is sikert arat, már félig kezében lesz a kupa, ellenben ha a Pick nyer, új színt kaphat a párharc.

A hazaiak nagyon fogadkoznak, Dragan Djukic legénysége szeretné végre megszakítani a Veszprémmel szembeni, két esztendeje tartó negatív sorozatát. A Szeged legutóbb 2008. május 20-án tudott nyerni legnagyobb riválisa ellen, azóta nem termett számára babér.

- Nagyon szervezetten és komolyan készülünk az összecsapásra. Biztos vagyok benne, hogy a hazaiak óriási rohamokkal, nagy tempót diktálva próbálják majd meg a győzelmet kivívni - reagált megkeresésünkre Mocsai Lajos. Az MKB Veszprém KC vezetőedzője elmondta: csapata heti programjában nyolc edzés szerepelt, ami megalapozta a minőségi munka elvégzését.

- A társaság jó szellemi és fizikai állapotban várja a megmérettetést, már érződik a feszültség, egy pozitív versenyláz. Korábbi sérültjeink léptek egy lépést előre, így bízom benne, hogy mindenki azonos állapotban lesz a mérkőzésre. Dinamikus csatát várok, amelyen sok múlik majd a védőjátékon és a kapusok teljesítményén. Remélem, hogy megfelelő teljesítményt, szervezett játékot nyújtunk és kevés hibát vétünk, mert a jó szereplés meghatározó lehet a bajnokság végkimenetelében is - nyilatkozta lapunknak Mocsai Lajos, aki kiemelte: nagy öröm, hogy sok veszprémi szurkoló kíséri el az együttest Szegedre.

A drukkerek számára is jó hír, hogy a döntő első mérkőzését bokaproblémái miatt kihagyó David Korazija az tuóbbi napokban már száz százalékos állapotban tudott edzeni és ismét kész a játékra.

A vasárnap délelőtt 11.40-kor kezdődő Pick Szeged-MKB Veszprém KC mérkőzést az RTL Klub élőben közvetíti.

 

Kijelölte a júniusi szlovének elleni világbajnoki selejtezőre készülő bő játékoskeretet Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabdaválogatott szakmai igazgatója. A 28 nevet tartalmazó listán helyet kapott Nagy László, akitől hamarosan végleges választ vár a szakvezető, és Carlos Perez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!