Telekom Veszprém

2010.04.08. 18:58

Papírforma lesz? - Hétvégén rendezik a Magyar Kupa-döntőt

Balatonfüred, Veszprém - 2005 és 2007 után immáron harmadszor ad otthont pénteken és szombaton Balatonfüred a férfi kézilabdázók Magyar Kupa négyes döntőjének. A Balatonfüredi KSE először jutott el a végjátékig, míg a címvédő MKB Veszprém KC, a tavalyi második Pick Szeged és a PLER már rutinos résztvevő.

Munkatársainktól

Szezonbeli második trófeáját szerezheti meg a veszprémi kézilabdacsapat szombaton Balatonfüreden. A Szuperkupát tavaly augusztusban elhódító együttes ebben az évben is szeretne Magyar Kupa-elsőséget ünnepelni. A címvédőnek ehhez elsőként pénteken a PLER KC elleni elődöntőben (17.45) kell nyernie.

- Jól ismert környezetben rendezik meg idén a Magyar Kupa négyes döntőjét, szeretnénk megvédeni a címünket Balatonfüreden, de az elsődleges feladatunk az, hogy bejussunk a fináléba. Nagyon komolyan vesszük a PLER elleni mérkőzést. A héten fejlesztettük a védő- és támadójátékunkat, javítottuk a csapat fizikai állapotát és videóztunk is. Örülök, hogy mindenki egészséges, és annak, hogy Marko Vujin formája is folyamatosan javul -  nyilatkozta lapunknak Mocsai Lajos.

Az MKB Veszprém KC vezetőedzője megjegyezte: jó mérkőzést vár az elődöntőben.

- A PLER kemény védelemmel rendelkezik, nemzetközi szintű kapusa van és remekül indul. Úgy gondolom, hogy jó iramú találkozót vívunk majd.

- Nyugodt lehetsz, nem adjuk olcsón a bőrünket, nem lesz taktikázás, nekimegyünk a Szegednek, mert döntőt akarunk játszani - közölte Tombor Csaba, a BKSE jobbszélsője megkeresésünkre. A kiváló játékos hozzátette, szerinte az idén a megszokottnál gyengébben muzsikál a Pick, ezért lehet esély a legyőzésükre pénteken este (20 óra).

- Fanatikus szurkolóink előtt bárkinek megremeg a keze, nem gondolom, hogy eleve fel kellene adnunk ezt a derbit - fogalmazott a Dunaferr és az MKB Veszprém színeiben már egy-egy alkalommal kupagyőztes balkezes szélső.

Sótonyi László, a BKSE mestere, aki játékosként négy Magyar Kupa-elsőséget szerzett, úgy fogalmazott: a kupameccseknek mindig különleges hangulata van, ahol akár meglepetések is születhetnek.

- Számunkra a legfontosabb, hogy a két összecsapás valamelyikéből egyet behúzzunk. Mindegy, melyiket, hisz mindegyik esetben nemzetközi szereplést nyerünk - és a kiváló szakember hozzátette, a Szeged jelen esetben jobb csapat a Fürednél.

- Nagyon közel van egymáshoz a pénteki és a szombat délutáni találkozó, ezért nekünk vigyázni kell a kulcsembereinkre. A pihenőidőnk igen rövid, ezért nekünk most ez okozza a legnagyobb problémát - mondta a szakvezető.

Kiemelte, óriási lökést adhat a csapatnak az, hogy éremért harcolhatnak és ezért szerinte mindenki tudása legjavát adja majd.

 

A rendőrség kiemelt kockázatú eseményként kezeli a füredi Uniqa Magyar Kupa négyes döntőt, ezért az épület előtt, valamint a csarnokban is nagy számban képviseltetik majd magukat. Rajtuk kívül a megszokott biztonsági cég huszonöt emberrel lesz jelen. A rendezők a csapatok részére 250 üveg vizet rendeltek, a büfében nyolc hordó sörrel várják a szurkolókat. A PLER-től harminc, Szegedről hetven drukkert várnak. A 700 ülőhelyen kívül 300 állóhelyet alakítanak ki, a pálya mellett pedig száz férőhely várja a VIP-vendégeket és a sajtó képviselőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!