Monostorapáti

2017.06.01. 19:50

Nagy családok ünnepeltek együtt

MONOSTORAPÁTI - A nagycsaládokban élő gyerekek mindegyike talált magának szórakozást a régiós családi napon, amelynek ebben az évben a település adott otthont.

Tóth B. Zsuzsa

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete régiós rendezvényén a sportpályánál egész nap szólt a zene, bár időnként eleredt az eső, de ez cseppet sem zavarta egyik korosztály képviselőit sem.

 

Olyankor a tágas sátor alá húzódtak, ott különféle kézműves-foglalkozások várták a gyerekeket korosztályaiknak megfelelően. Rajzversenyt ugyancsak hirdettek számukra, sőt, arcfestés és csillámtetoválás is kereste a kedvüket a családi napon. Akik pedig az eső ellenére is kirándulni vágytak, felkereshették a település névadóját, a hegyen álló Almád monostor romjait. Mások ott helyben a kispályás labdarúgó-bajnokságon mérettek meg. Annak régiós futamai ugyanis éppen egybeestek a családi nap időpontjával, főként a fiúk számára szerezve ezzel nagy örömet. A jó hangulatú közös ebéd idén sem maradhatott el, a kis szusszanást követően pedig izgalmas versenyek, íjászat és légpuskalövészet várt mindenkit.

Délutánra az időjárás is megemberelte magát, akik kitartottak, jól tették, ugyanis tartogatott még néhány meglepetést az idei összejövetel. Például a tériszonnyal nem küzdők körében nagy keletje volt a bungee jumpingnak, valamint az alkalomra felállított mászófalon ugyancsak sokan próbára tették ügyességüket. De többeket eleve a családi együttlét is remekül kikapcsolt, a gyerekek haza sem akartak menni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!