Monostorapáti

2015.05.14. 17:47

Ilyen az iskolai erőszak

A Művészetek Völgye Általános Iskola diákjai a Tapolcai Járásbíróságra látogattak, hogy részt vegyenek egy, az iskolai erőszakkal kapcsolatos tárgyaláson.

Tóth B. Zsuzsa

A programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Partnerség és hálózatosodás moduljának keretében Ne adj hangot az erőszaknak! címmel szervezték a pedagógusok Vers Csilla vezetésével. A projekt témakörének az iskolai erőszakot választották, hogy felhívják a tanulók figyelmét annak fontosságára, hogy a diákok tisztában legyenek megjelenési formáival, következményeivel, valamint a megelőzés lehetőségeivel. A Művészetek Völgye iskola és a Lesence Völgye iskola 15 tanulója vett részt bírósági tárgyaláson, majd kérdéseket tehettek fel egy bírónak munkájával kapcsolatban.

Az apáti iskola diákjai az iskolai erőszak témájával ismerkedtek. A projektet flashmobbal zárták (Fotó: Taál István)

Később a tanulókat Szabó Zoltán ismertette meg az épülettel, bepillantást nyerhettek a bírák munkájába, kérdéseket tehettek fel az igazságszolgáltatásban együtt dolgozó szervezetek képviselőinek. A kérdésekre a Tapolcai

Rendőrkapitányságról Papp Csaba és Székely Ferenc bűn-ügyi vizsgáló, a Tapolcai Járási Ügyészségről Petrovszki Csilla ügyész, a Tapolcai Járásbíróságról Szabó Zoltán büntetőbíró, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből Gyarmati Margit reintegrációs tiszt, valamint Végh József ügyvéd válaszolt. A program zárásaként a rabosítást is kipróbálhatták.

Az apáti iskola programban részt vevő tanulói társaiknak erőszakmentes napot is szerveztek. A programsorozatot az egész iskolát megmozgató flashmob akció zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!