Monostorapáti

2015.04.27. 12:24

Jubilál az énekkar Monostorapátiban

Monostorapáti - Fennállásának huszadik évik évfordulóját a művelődési házban ünnepelte a helyi énekkar.

Tóth B. Zsuzsa

A jubileumi koncerten az ünnepelteket és vendégeiket Takács Péter polgármester köszöntötte. Mint mondta, a vidám társaság a település életének húsz évét is képviseli, hiszen minden rendezvényen, egyházi és világi eseményen jelen van. A zene szeretete számukra az éneklésben teljesedik ki. Azt kívánta, maradjon meg elhivatottságuk, közvetítésükkel legyen a zene mindenkié, ahogy azt Kodály is mondta. A kórus széles repertoárjából adott tartalmas műsort. Művészeti vezetőjük, Őri Sándor szerzeményeiből szintén adtak ízelítőt, a karnagy kísérte a csoportot szintetizátoron és tangóharmonikán.

Húszéves az apáti énekkar. Művészeti vezető Őri Sándor (balról)
Fotó: Taál István

A közönséget népdalcsokorral, egyházzenei művekkel, katonadalokkal, bordalokkal, slágerekkel, kuplékkal, operett és musical részletekkel lepték meg. Vendégük volt az idén negyven éves Taliándörögdi Népdalkör Kovács Erzsébet vezetésével, és a Kocs Ida irányítása mellett működő Csobánc Népdalkör. A három kórus az est végén együtt énekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!