Nagyalásony

2016.12.20. 19:35

A Kossuth Szövetség pályázata diákoknak

Nagyalásony - A Kossuth Szövetség évek óta pályázatot hirdet a 8-18 éves fiatalok számára. A téma minden alkalommal Kossuth Lajoshoz kapcsolódik.

Civil Tudósítónktól

Nem véletlenül, hiszen a szövetség célja a Kossuth Lajos nevéhez fűződő hagyományok ápolása. A pályázat ki-emelt célja ezen túl a kossuthi emlékek keresése, szülőföldünk szépségének megismerése. Az idei tanévben négy témát javasoltak feldolgozásra a diákoknak. Ezek:

- Kossuth Lajos azt üzente...

- A kossuthi hagyományok lakóhelyeden, ha van szobor, annak története.

- A legnagyobb magyarra , Széchenyire emlékezünk, mit adott a hazának.

- Amire büszke vagy térségedben, katonasírok felkutatása, ápolása.

Boldizsár Zsolt, Varga Fanni, Sikos Kriszta, Kató Nóri, Varga Diana. Hátsó sor: Bokor Lívia felkészítő tanár és Csikós József igazgató
Fotó: Kálmán Imre

Iskolánkból öt tanuló vállalkozott a feladatra: Varga Fanni hatodik, Kató Nóri és Sikos Kriszta hetedik, Varga Diana és Boldizsár Zsolt nyolcadik osztályos diák. A résztvevők pályaműveikben a településeik 1848-as katonasírhelyeit az akkor nemzetőrnek besoroltak névjegyzékét kutatták fel. A leadott munkák közül Varga Diána és Boldizsár Zsolt emléklapot kapott, Kató Nóri és Sikos Kriszta ezüst, Varga Fanni arany minősítést ért el.

Bokor Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!